fredag 7. september 2012

Fredagskveld i godstolen: Saltsnacks og Pepsi Max

Hele dagen borte i går!!! 
Hele dagen borte i dag!!! 
Hele dagen borte i morgen!!! 

Når skal jeg egentlig få tid til å bake, lage allergimat - og blogge om det?
Det får jeg nok ta på søndag eller over helga... 

Når en har vært på jobb fra 09 - 09 - og i tillegg har litt kjørevei, da blir det godstolen på en fredagskveld, "Skvalan" på NRK - og litt saltsnacks og pepsi max :-)
Men litt allergitips på en fredags kveld får jeg ta med:

Mange typer saltsnacks er trygg for allergikere. Maarud Potetgull (salt) som jeg hadde i huset i dag, er uten gluten, soya, nøtter. Den inneholder spor av melk, men om du tåler det, er den trygg. Hvis jeg ikke husker feil, er KIMs enda tryggere, for den inneholder ikke "spor av" melk. 

Personlig er jeg glad i saltstenger, men den er jo ikke helt å anbefale her. Glutano har imidlertid noen saltkringler som er "uten alt". Soyalecitin er det jo i det meste, men ellers er den uten soya, gluten, nøtter og melk 
(Maisstivelse, potetstivelse, uherdet vegetabilsk fett, invertsukker, salt (3,4%), hevemiddel (natriumhydrogenkarbonat, dinatriumdifosfat), emulgator (soyalecitin), fortykningsmiddel (carboxymethylcellulose), gjærekstrakt. Uten kunstig smak, konserveringsmiddel eller farge. Kan inneholde sesamfrø.)

Vær ellers obs og les godt på varedeklarasjonen på ulike typer chips. Selv tåler jeg jo ikke hvitløk, så f. eks. potetchips med salt og pepper må jeg holde meg borte fra. Noen typer er stekt i peanøttolje, så om du ikke tåler nøtter, må du unngå disse. Det er også de typene som er med melk, så les godt!!!

God helg. 

PS. Over helga blir det oppskrift på snickerskake med - og uten alt (litt mer justering av oppskrifta...)
Hva gjør en når en lager slik kake uten peanøtter??? Følg med, følg med :-)

5 kommentarer:

 1. Takk for gode tips. Er ikke allergiker selv- men bloggen din skal jeg anbefale til andre:-)

  Nyt helgen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott :-)

   Ellers er de fleste oppskriftene "vanlige" oppskrifter der hvetemel/melk ol. bare er byttet ut med alternativer, så om du ønsker å lage "vanlig" utgave, er det bare å bruke mel og melk som du vanligvis bruker.

   Slett
 2. Hei, hvor kjøper Man disse salt kringlene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,

   Jeg mener jeg kjøpte dem på Meny her i Bø, men har sett dem på flere andre butikker også. Butikker som har GLUTANO, kan sikkert skaffe dem.

   Kos deg :-)

   Slett
  2. Okei, tusen takk

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com