Enkelte ganger er det greit å gjøre ting lettvint. Nå er det jo slik at det en lager selv, fra "bunnen av", ofte er best, men heldigvis finnes det (halv)ferdige alternativer som også er gode.
Noen syns det er vanskelig å vite hva en skal lage om en får besøk av noen med allergi. De er i tvil om hva slags mel de skal kjøpe, om det er trygt å bruke ingredienser de allerede har i huset, om de i det hele tatt tør å lage noe...
Noen ganger spør folk meg hva de kan lage hvis sønnen vår skal besøke dem. Til høsten flytter han til Kragerø, og jeg vet at noen av de han kjenner der er opptatt av å kunne lage mat som han også kan spise, og da tenker jeg at det er greit å også presentere noen enkle, lettvinte løsninger...
Toro har flere alternativer for dem med allergi. Langpannekaken er en av dem:
(bilde: fra www.toro.no) |
Langpannekaka inneholder:
Sukker, hvetestivelse, fettredusert kakao,risbakemel, egg, druesukker, potetstivelse, hevemiddel (dinatriumdifosfat,natriumhydrogenkarbonat, trikalsiumfosfat), salt, fortykningsmiddel (guarkjernemel,xantangummi), aroma.
Kaken er laget av glutenfrie råvarer.
Langpannekaken kan også lages i rund form, og da har man med en gang en kake som er mer "festpreget". Det er noe med fasongen på disse kakene.... Toro har også tips til flere måter å servere langpannekaka på.
(innlegg med kaken i avlang form + oppskrift på "vanlig" glasur finner du her)
Til én pose kakemix brukes:
3,5 dl vann
200 g smeltet margarin eller olje
Jeg bruker rapsolje - og dermed er kaken uten både melk, mel og soya :-)
Fyll/krem:
150 gram Soft Spesial (annen margarin)
4 ss kaffe
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao
ca. 500 gram melis
Rør alle ingrediensene sammen. NB! Ikke smelt smøret. Kremen blir litt lysere når en ikke smelter smøret - og den stivner ikke på samme måte som om en smelter det. Del kaken i to eller tre, alt etter hvor høy den blir (jeg brukte form på 24 cm). Smør kremen mellom lagene og oppå kaka. Pynt gjerne med kakepynt som på bildet, eller kokos, seigmenn, geletopper, raspet sjokolade - eller noe annet godt som du liker.
Får du besøk av noen med allergi,
er kanskje denne kaka grei å servere...
NB! Vær obs på at kakepynt kan inneholde allergener!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com