på bålpanna, på grillen eller i steikepanna :-)
Hjemmelagde burgere smaker veldig godt. Nam, nam!
Da mannen min hadde bursdag i vinter, fikk han steikehelle til bålpanna i gave fra meg. Den har vi brukt til å steike slike gode, hjemmelagde burgere. I sommer har vi ikke brukt bålpanna så mye, da har vi brukt mest grillen, også til burgere, men nå når det begynner å bli kaldt ute, syns vi det er kjekt å fyre opp bålpanna. Så: nå blir det nok burgere ute igjen.
Ellers har vi brukt samme oppskrift og lagd burgere som er stekt i steikepanna inne. Så her er det muligheter for alle til å lage en god middag!
Brødene skulle jo selvfølgelig også vært hjemmelagd, men det er jo noen ganger (les: ofte) kjekt å kunne kjøpe i butikken... De glutenfrie hamburgerbrødene vi kjøpte, er fra Brisk.
Ellers har vi brukt samme oppskrift og lagd burgere som er stekt i steikepanna inne. Så her er det muligheter for alle til å lage en god middag!
Brødene skulle jo selvfølgelig også vært hjemmelagd, men det er jo noen ganger (les: ofte) kjekt å kunne kjøpe i butikken... De glutenfrie hamburgerbrødene vi kjøpte, er fra Brisk.
Oppskrifta på burgerne er fra min gode kollega og venninne Ellen :-) . Hun har masse gode oppskrifter og tips som hun har latt meg få del i, f. eks. arabisk gryte, flatbrød, brød m. m.
I og med at jeg "samlet" bilder fra tre ulike middager, er det litt forskjellige utgaver på bildene
I og med at jeg "samlet" bilder fra tre ulike middager, er det litt forskjellige utgaver på bildene
Ellens burgere
1 kg karbonade- og kjøttdeig (halvblandet)
1 ss salt
3/4 ts pepper
1 strøken ss potetmel
1-2 dl vann
* Bland alt lett sammen for hånd
* Form gjerne kjøttdeigen som ei pølse og rull den inn i fuktig matpapir
* Skjær/form burgere og hakk dem lett med en kniv
NB! Burgerne krymper en del, så lag de gjerne litt store om de skal passe til "vanlig" størrelse på brødene.
Klar for steiking/grilling:
... på bålpanna...
... på grillen...
... og i steikepanna.
* Husk olje/smør på steikehella/steikepanna. På grillen er det lurt å pensle burgerne med olje/smør.
* Steik burgerne på begge sider
* Bruk det tilbehøret som du/dere liker, f. eks. crispie-salat, tomat, agurk, paprika, rødløk, stekt løk, krydder, dressing, ketsjup - og ost for de som ønsker cheese-burger.
Nystekt, hjemmelagd hamburger med deilig tilbehør
...og her er det cheesburger :-)
Ha ei god helg!
Helt tilfeldig dumpet jeg over bloggen din med mange gode oppskrifter som kan hjelpe meg litt i hverdagen som er matintolerant på så mye. Blant annet skal jeg prøve meg på den eplekaken og polarbrødene. Må si at bloggen din er kjempefin og tusen takk for at du deler så mange gode oppskrifter.
SvarSlettVarm hilsen i fra nord.