fredag 27. desember 2013

Lettvint fiskemiddag i jula

Tre små fiskefileter og litt rester 
                        - og vips: middag til to :-)
I går, 2. juledag, hadde vi lyst på fisk, men hadde ikke handlet inn til det... 

Jeg lette i fryseren og fant 3 små fiskefileter (torsk og sei), tilsammen ca. 200 gram, så da var utfordringen å finne ut hva jeg kunne lage av det for at det skulle bli nok til en middag til to voksne. Fra 1. juledag hadde vi 5-6 små poteter og litt grønnsaksblanding stående, så dette var greit å få brukt opp. I tillegg hadde vi noe spekeskinke, så da ble det en steikepannerett med fisk og spekeskinke.

 Her er hva jeg brukte (til to): 
ca 200 g fiskefilet (f. eks. torsk/sei)
100 g spekeskinke (bacon kan også brukes)
1 liten gul løk
ca. 250 g kokte poteter
ca. 250 g kokte grønnsaker
krydder som du liker/tåler

* Skjær løk og spekeskinke i små biter og steik det i litt olje/smør til det begynner å bli brunt/sprøtt. 
* Ha så i fisk, skjært i små terninger og steik det et par minutter sammen med løk og skinke. 
* Ta blandingen ut av steikepannen og steik poteten (skiver) et par minutter med litt krydder. 
* Tilsett så grønnsakene og la det surre med et minutt eller to. 
* Ha så blandingen av løk, skinke og fisk på toppen og la alt blir varmt. 
Server f. eks. med flatbrød eller annet brød. 

Super fiskemiddag på 1-2-3 på 2. juledag, men en rett som kan brukes andre dager også :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com