Tre små fiskefileter og litt rester
- og vips: middag til to :-)
I går, 2. juledag, hadde vi lyst på fisk, men hadde ikke handlet inn til det...
Jeg lette i fryseren og fant 3 små fiskefileter (torsk og sei), tilsammen ca. 200 gram, så da var utfordringen å finne ut hva jeg kunne lage av det for at det skulle bli nok til en middag til to voksne. Fra 1. juledag hadde vi 5-6 små poteter og litt grønnsaksblanding stående, så dette var greit å få brukt opp. I tillegg hadde vi noe spekeskinke, så da ble det en steikepannerett med fisk og spekeskinke.
Her er hva jeg brukte (til to):
ca 200 g fiskefilet (f. eks. torsk/sei)
100 g spekeskinke (bacon kan også brukes)
1 liten gul løk
ca. 250 g kokte poteter
ca. 250 g kokte grønnsaker
krydder som du liker/tåler
* Skjær løk og spekeskinke i små biter og steik det i litt olje/smør til det begynner å bli brunt/sprøtt.
* Ha så i fisk, skjært i små terninger og steik det et par minutter sammen med løk og skinke.
* Ta blandingen ut av steikepannen og steik poteten (skiver) et par minutter med litt krydder.
* Tilsett så grønnsakene og la det surre med et minutt eller to.
* Ha så blandingen av løk, skinke og fisk på toppen og la alt blir varmt.
Server f. eks. med flatbrød eller annet brød.
Super fiskemiddag på 1-2-3 på 2. juledag, men en rett som kan brukes andre dager også :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com