søndag 22. januar 2017

Fylt kyllingfilet x2

I dag blir det tips på fylt kyllingfilet, to utgaver. Den ene lagde jeg for et par uker siden - og den andre lagde jeg til middag i går. Begge to smakte utmerket. 
Den ene er jo med pepperost/hvitost, så den er ikke melkefri, men ved å erstatte med melkefri ost, så kan den passe for flere. Vil også tro at det passer å bytte ut osten med f. eks. squash. Den andre utgaven hadde vi i går, er den er helt melkefri da det er bare brukt grønnsaker som fyll. 

I disse oppskriftene er det ikke nøyaktig mål. Man må nesten bare prøve seg fram. Når det gjelder "grønnsaksutgaven", kunne jeg lagd mer av grønnsaksblandingen og droppet salat. Jeg hadde også på litt buljong etter at den hadde stått i ovnen ca 15-20 minutter, fordi grønnsaksblandingen så så tørr ut, men jeg kunne gjerne hatt på litt mer og så brukt denne som saus. 

-------------------
Fylt kyllingfilet med ost


Du trenger:
* Kyllingfilet
* Pepperost
* Hvitost
* Basilikum (fersk eller tørket)
* Olje
* Salt/pepper/krydder

* Lag et snitt i kyllingen
* Bland sammen pepperost, basilikum og litt olje
* Legg blandingen i kyllingen sammen med ei skive hvitost
* Ha på salt/pepper eller kyllingkrydder
* Legg filetene over i ei ildfast form som er smurt med litt olje
* Steik kyllingfiletene ved ca. 225 grader i ca. 30-40 minutter
Kyllingfiltene kan serveres med f. eks. salat, ris og en god saus

-------------------
 Og så var det den melkefrie utgaven som vi hadde i går. Det er egentlig ikke så nøye hva slags grønnsaker du bruker. Jeg kjøpte bare inn fersk basilikum, men brukte ellers av det jeg hadde i kjøleskapet.

Fylt kyllingfilet med grønnsaker


* Kyllingfilet
*Rødløk
* Purreløk
* Gulrot
* Chili
* Sellerirot
* Fennikel
* Tomat
* Basilikum (fersk)
* Salt/pepper, ev. kyllingkrydder
* ev. litt kylling- eller grønnsaksbuljong (ikke på bildet)

* Finhakk alle grønnsakene og bland med litt olje, salt og pepper
* Ha litt olje i ei ildfast form
* Skjær et snitt i kyllingfiletene og fyll med grønnsaksblandingen 
* Legg resten av grønnsaksblandingen rundt, ev. ha også litt under filetene
* Ha salt/pepper og ev. kyllingkrydder på filetene
* Steik ved 225 grader i ca. 30 minutter
* Hvis grønnsakene virker tørr, ha på litt kyllingbuljong 
(varierer litt hvor mye væske kyllingen gir fra seg)
* Saftig og god kyllingfilet med mye smak - og litt ekstra grønnsaker ved siden av
Her har jeg salat, ris og bernaisesaus som tilbehør (det finns gluten/melkefri bernaisesaus). Som nevnt over, kunne jeg hatt litt mer grønnsaker og droppa salaten og også hatt litt mer buljong på og brukt den som saus. 
MEN: godt var det uansett - og kyllingen smakte veldig godt av all de gode grønnsakene. 

Ønsker dere en fin søndag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com