tirsdag 24. februar 2015

Suppe med kjøttboller

Jeg liker godt suppe - og det finnes jo så mange spennende utgaver. Det er sjelden jeg kjøper posesuppe, ofte tar jeg bare av det jeg har i skap og skuffer og setter i gang. 
Denne gangen blir det en suppe med kjøttboller. Jeg brukte kjøttdeig av kylling og kalkun til kjøttbollene, men her kan du selvsagt bruke storfe, svin, vilt... 

Jeg kutta grønnsakene små, men det går an å gjøre det enklere ved å ha større biter. 
Suppe med kjøttboller (4-5 posjoner):
100 g gulrot
100 g kålrot
100 g hodekål
100 g sellerirot
100 g løk
100 g squash
1/2 chili
1,2 l vann
salt/pepper
timian
ev. buljong/fond

Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
1,5 ts salt
2 ss potetmel
pepper
timian
2 dl vann

* Kok opp vann med litt salt
* Kutt opp alle grønnsakene i små terninger/biter og ha det i vannet
* La dette småkoke i ca. 5 minutter
* Tilsett kjøttbollene (se framgangsmåte)

* La suppa trekke/småkoke i ca 5 minutter til

* Ha kjøttdeig, salt og krydder i en kjøkkenmaskin og rør til deigen blir litt seig 
(NB! kan også røres med sleiv)
* Tilsett potetmel 
* Spe med vann til farsen blir passe tykk (skal ikke være for fast)
* Form små kjøttboller, f. eks. med teskje, og ha det rett i suppa
(Bollene kan lages på forhånd, men husk da å bruke krafta i suppa)
* Smak til suppa med krydder (jeg brukte salt, pepper og fersk timian)
* Hvis du syns suppa er litt "tam", kan du ha i litt fond/buljong
* Server suppa med f eks. baguetter

Ha en fin dag!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com