Siden jul har vi fortært noen poser ingefærnøtter her i huset, og i dag fant jeg rett og slett ut at jeg ville prøve å lage selv. Vel og merke en "allergiutgave".
Noen tenker vel at dette er julekaker, men jeg tenker at det fint kan være helårskaker :-)
Noen tenker vel at dette er julekaker, men jeg tenker at det fint kan være helårskaker :-)
Jeg trillet kuler og trykte dem litt ned - og jeg tror det var derfor det ble "kaker" og ikke "nøtter", MEN: smaken var god. Neste gang får jeg prøve å ikke trykke dem ned...
Ingefærkaker/ingefærnøtter (50 stk)
1 lite egg
50 g brunt sukker
75 g hvitt sukker
50 g sirup
60 g Soft Spesial
225-250 g Semper finmix
1 ts natron
3/4 ts ingefær
1 kryddermål (1/5 ts) malt muskat
1 kryddermål (1/5 ts) malt nellik
1 kryddermål (1/5 ts) malt kanel
-------
ca. 175 grader i 10-12 minutter
* Pisk sammen egg, brunt og hvitt sukker, sirup og Soft Spesial.
* Bland alt det tørre og tilsett dette. Når deigen blir for tung for maskinen, rører du inn/knar inn resten av melet for hånd
* Sett gjerne deigen kaldt en time eller to
* Trill ut to pølser og del i små biter (tilsamme ca. 50) - og trill kuler
* Vil du ha kaker: trykk kulene litt ned, hvis ikke blir det kanskje nøtter...
* Steik ved ca. 175 grader i 10-12 minutter
Klart for kveldskaffe med nystekte ingefærkaker "uten alt"
Ha ei god uke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com