fredag 24. februar 2017

Stekt skreifilet med GRØNNsaker og rotmos

Det er tid for skrei! 


I stort sett alle matbutikker får du nå om dagen kjøpt skrei: denne torsken som har vokst opp i Barentshavet og som kommer inn til kysten her i Norge for å gyte (les mer om skrei på Godfisk)

Da jeg var på butikken for å kjøpe middag i går, endte jeg altså opp med å kjøpe fersk skreifilet. Som ofte ellers tenkte jeg farge når det gjelder tilbehør - og bestemte meg da for å servere fisken stekt med rotmos og grønn grønnsaksblanding. 

Du kan selvsagt bruke annen fisk til denne retten. Selv er jeg svak for sei, da jeg syns den har mye smak, men her er det fritt fram, men i går ble det altså skrei. Det samme gjelder hva slags grønnsaker du har i rotmosen og om du i det hele tatt ønsker ekstra grønnsaker (det er jo mye i mosen). 

Ønsker du saus, kan du f. eks. lage en fiskesaus eller bare bruke smeltet smør. Vi spiste retten "bar"

Stekt skreifilet med grønnsaker og rotmos
pr. pers: 
150-200 g skreifilet
150 g frosne grønnsaker
ca. 150-200 g poteter/grønnsaker til rotmos 
(f. eks. potet, søtpotet, gulrot, kålrot og sellerirot)
olje til steiking
salt og pepper

* Skrell poteter/grønnsaker, del gjerne opp i biter og kok i lettsaltet vann
* Sil av det meste av kokevannet og mos grønnsakene
* Smak til med salt og pepper (ev. en klatt smør som tåles)

* Kok opp grønnsblandingen i lettsaltet vann

* Varm olje i steikepanna (jeg brukte raps) og ha i fisken
* Ha på salt og pepper og steik fisken lett på begge sider

* Her har jeg anrettet fisken på ei seng av rotmos og lagt grønnsaksblandingen ved siden av
Nyt!

Ha ei god helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com