tirsdag 31. mars 2015

Bursdagsfeiring: 24 år

HIPP HIPP HURRA!!!
På søndag ble Simon  24 år, og i går feiret vi dagen hans. Vi ba svigerforeldrene hans på middag og kaker, og det som vi serverte, var selvsagt tilpasset alle hans allergier. 
Vi startet med tacosuppe og tortillachips. Vi hadde også rømme og revet ost til, for dem som tålte det, men suppa er veldig god uten dette også. 

Til kaffen hadde vi verdens beste, drømmerull og sjokolademousse med vaniljesaus. Simon hadde bedt om kake med lys, og det fikk han: 24 lys på verdens beste. 

Jeg hadde god hjelp med vasken av Miriam....
På bordet la jeg på en lilla duk i nervøs chenille, og så pyntet jeg med påskeliljer, krokus, callunalyng og litt grønt fra hagen. Gule lys hørte selvsagt også med.  
Simon lagde sjokolademoussen, mens jeg lagde det andre. 
Miriam kvalitetssjekker moussen...

Middag: tacosuppe

Jeg lagde en stor porsjon, slik at vi har litt til middag en annen dag. Du finner oppskrift/framgangsmåte for suppa her, men jeg justerte mengdene litt, og da brukte jeg: 
4 pk hermetisk tomat
1 pk salat/grytebønner
2 små bokser mais
3 middels løk
1,1 kg kjøttdeig/karbonadedeig
5-6 ts hjemmelagd tacokrydder
(NB! jeg har forandret oppskriften litt, bl.a. tilsatt oregano, koriander, litt sukker og litt mer salt)
1 l vann

Drømmerull

I dag lagde jeg to kaker, slik at jeg har litt i fryseren. Drømmerullen er naturlig glutenfri i utgangspunktet, i og med at det bare er potetmel i den. Det er dessverre egg i den, men kanskje det går å lagde den med eggerstatning...? Du finner oppskrift på drømmerull her

Sjokolademousse med vaniljesaus

Simon er veldig glad i sjokolademousse  (oppskrift her), og da han fikk ønske seg det han ville ha, sto dette på høyt opp på ønskelista. Han lagde den selv, og vi fant ut at vi måtte ha dobbel posjon (litt til dessert i dag også). Jeg syns hjemmelagd vaniljesaus smaker godt til, så derfor ble det det også. 

Verdens beste


Simon var veldig bestemt på at han villa ha kake med lys - og det ble det. Verdens beste med 24 lys! Kaken er fylt med hjemmelaget vaniljekrem (samme oppskrift som vaniljesausen, men dobbel mengde maizenna). Kremen ble blandet med stivpisket erlet. 

Miriam fikk spise sjokolademousse helt alene. Det var godt med et bad etterpå....

Nå skal vi straks ut for å grille pølser og karbonader. Gluten/melkefrie pølser og karbonader er kjøpt og hjemmelagde burgerbrød er akkurat ferdig stekt. Sola skinner, vi har fri - og alt er vel :-)

Ha en fin påske fortsatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com