søndag 2. juni 2013

Vaniljekrem med smak av kokos...

OBS!OBS!OBS! 
Oppdaget i dag (11.06) at Iduns vaniljekrem inneholdet laktose (i aromaen). 
Om du ikke tåler dette, bruk f. eks. Freias vaniljesaus og halver væskemengden

Jeg syns det kan være vanskelig å få skikkelig god smak på vaniljekremen når man ikke kan bruke vanlig melk. Vi bruker som regel vann/risdrikk/erlet, alt etter som, noen ganger det ene - og noen ganger det andre. Jeg fant derfor ut at jeg ville prøve hvordan vaniljekrem ble når den er kokt med kokosmelk. Ofte bruker jeg Freia vaniljesaus og halverer væskemengden, men i dag ble det Iduns kakefyll med vaniljesmak.

Jeg brukte framgangsmåten på pakken, men tilsatte litt ekstra vaniljesukker (hadde en pose "ekte vaniljesukker" liggende). Det ble god smak på kremen, men jeg tror at jeg neste gang vil ha litt salt i. Det ble litt tam smak ("vannsmak"?!?), så følelsen min er at saltet ville hjulpet på dette - uten at jeg vet om det stemmer...

Vaniljekrem med kokossmak
1 pk kakefyll med vaniljesmak (Idun)
2-3 toppede ss sukker 
1 ts vaniljesukker
1 bx/4 dl kokosmelk, lett
Bland det tørre og tilsett kokosmelk. Kok opp under omrøring (tykner fort)
For å teste vaniljekremen unte jeg meg selv litt bær på morrakvisten: jordbær, bringebær og blåbær...
...og en kopp kaffe som var igjen på termosen fra frokost :-)

Ha en fin søndag fortsatt!

Neste bakeprosjekt må nok bli eplepai med vaniljekrem. På bildet under ser du en "vanlig" utgave som jeg lagde tidligere denne uka. Jeg tenker å teste den ut gluten/melkefri, men det blir (antagelig) ikke i dag. Paien har en søt paideig, epler er kokt med sukker, kanel og ingefær - og oppå der er det vaniljekrem og et gitter av deigen. Smakte kjempegodt - så derfor må den prøves "allergivennlig" en dag. 
_____________

Mandag 3. juni
Det ble visst ikke eplepai av denne kremen likevel...

 I ettermiddag/kveld har vi hatt en "minifeiring". Ei vi kjenner her i Bø fikk brev i dag om at hun hadde fått innvilget norsk statsborgerskap - og det krevde kyllingmiddag - og rullekake med vaniljekrem og nyrørte bringebær.
Det ble heller ikke fløte i vaniljekremen, som jeg kommenterte under, for det var tomt i kjøleskapet... I mangel av det, blandet jeg derfor litt vaniljeyoghurt i kremen for å få den litt tynnere.
Desserten fikk bein å gå på, særlig av 9-åringen som var besøk :-)
Nam, nam!!!


OBS!OBS!OBS! 
Oppdaget i dag (11.06) at Iduns vaniljekrem inneholdet laktose (i aromaen). 
Om du ikke tåler dette, bruk f. eks. Freias vaniljesaus og halver væskemengden6 kommentarer:

 1. Oi, dette var ett knallfint tips for oss. Skal absolutt prøve denne.
  Ble denne forresten tykk nok til å bruke i skolebrød syns du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kremen ble tykk, kanskje litt i meste laget for å ha på bær, men jeg tenkte jo egentlig å bruke den på eplepai... MEN nå ser det ut til at det blir rullekake med vaniljekrem og bringebærsyltetøy til kveldskaffen. Bringebæra er tatt fra fryseren og står og godgjør seg med sukker og litt certoe frysepulver. Pisker nok en liten skvett vanlig fløte og blander i kremen i dag (alle som er heime i dag, tåler den...)

   Slett
  2. Hørtes veldig godt ut.
   Er vanskelig å lage rullekake her i huset siden vi ikke kan bruke egg, men skal jammen lage det en dag som junior er borte.

   Kos dere. :D

   Slett
  3. Hei igjen. Nå har vi fortært desserten: den gjorde stor lykke :-)

   Jeg vet ikke om du har boka "Frie kaker" av Anne Spurkland. Der er det blant annet oppskrift på rullekake uten egg - og ellers mange fine tips.

   Slett
  4. Ja, har prøvd den oppskriften, men den ble ikke noe bra. Sikkert noe jeg gjorde feil.
   Deler du oppskrift på eplepaien forresten?

   Slett
  5. Eplepaien kommer en dag (KANKSJE denne uka). Fant ei oppskrift på nettet, men det var egg i den, men jeg tenkte å prøve den uten egg, melk, gluten, nøtter, soya...

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com