mandag 1. desember 2014

"Adventskake": pavlova med moreller

På lørdag hadde jeg egentlig lyst på Færøysk marengskake, men det hadde vi lørdagen før, og jeg kan jo ikke spise det hver lørdag, så da måtte det bli noe annet. I anledning første helg i advent ble det derfor "adventskake" i stedet :-)


For noen uker siden lagde jeg pavlova, og da lagde jeg litt ekstra marengsmasse og stekte to mini-bunner i tillegg. Disse har jeg hatt liggende i en tett kakeboks, og de var fortsatt like fine og sprø nå. Så da ble det en lettvint kakeløsning: marengsbunn med ferdigkjøpt vaniljekrem og morellsyltetøy fra fryseren- og på grunn av den fine fargen på morellsyltetøyet, og i og med at det var første helg i advent, fant jeg ut at kaka skulle får navnet "adventskake". 

Bunn: rett fra kakeboksen

På med (ferdigkjøpt) vaniljekrem....

....og så morellsyltetøy

Og vips: ferdig kake på et par minutter

Første helg i advent: 
lilla duk, stearinlys, varme i ovnen, nytrukket kaffe - og "adventskake" :-)

Ha en god dag!

PS. Om du ikke tåler den ferdigkjøpte vaniljekremen, har jeg en veldig god oppskrift på vaniljesaus/vaniljekrem på bloggen. Du finner oppskrifta herDen inneholder dessverre egg, men er veldg god... Tåler du ikke egg, kan du f. eks. bruke Freias vaniljesaus og koke den med halv væskemengde og en type melk du tåler. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com