onsdag 6. mai 2015

Lys kyllinggryte

For noen uker siden lagde jeg kyllinggryte til middag. Jeg hadde ikke noen oppskrift, men hadde lyst til å prøve en pakke matfløte av typen Sclagfix, som jeg hadde kjøpt på allergimat i Kristinddsand, og derfor lagde jeg en lys kyllinggryte. 

Jeg syns det var litt lite smak på denne matfløten, men jeg har kun prøvd denne ene gangen, så jeg må nok få kjøpt litt mer og prøve igjen senere. 

Da jeg ikke hadde lagringsplass nok på mobilen da jeg skulle ta bilder, måtte jeg slette noen av bildene, og jeg så i ettertid at jeg også hadde sletta noen av bildene jeg skulle hatt her, bl.a. bilde av alle ingrediensene. 

Kyllinggryte (4-5 porsjoner)
7-8 dl vann 
1 ss kyllingfond (buljong)
olje (smør) til steiking
ca 200 g/1 stor gulrot
ca. 200 g/0,5 squash
2 løk
ca. 125 g champignon
ca. 900 g kyllingfilet
1-2 dl vann til utkoking av steikepanna
1 boks hermetisk mais
2 dl matfløte/melk/fløte som tåles (jeg brukte altså den fra Sclagfix)
ca. 1 ts koriander (tørka)
ca. 1/2 ts kyllingkrydder
salt/pepper
jevning: 1/2 dl vann + 4-5 ss maizenna

* Kok opp vann med fond (buljong)
* Del opp gulrøtter og squash og ha det i kjelen

* Del løk og champignon i passe biter, steik litt og ha det over i kjelen 

* Del kyllingfileten i små biter, steik den og ha også den over i kjelen sammen med grønnsakene
* Kok ut steikepanna med litt vann og tilsett dette sammen med det andre

* Tilsett hermetisk mais
* La suppa koke til grønnsakene og kjøttet er mørt
* Ha i matfløte/melk/fløte
* Lag jevning ved å blande kaldt vann og maizenna
* Tilsett dette og la gryta koke ca. to minutter
* Smak til med krydder

* Server suppa med brød eller flatbrød
(brødet jeg lagde, ble ikke optimalt, så derfor ingen oppskrift nå...)

Ha en fin dag!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com