onsdag 11. januar 2012

Tips: risdrikk/rismelk

I og med at vi ikke kan bruke melk i matlagingen til sønnen vår, "allergikeren", har vi måttet finne andre alternativer. Vi prøvde med Oatly i starten, men etter 15-16 timer med diaré etter å ha prøvd havrefløten, var verken han eller vi så lysten på å prøve igjen. Så etter tre-fire år, har vi ikke prøvd mer... 


Vi gikk da over til Ricedream, da det var det de hadde på Meny (hvor vi stort sett handler allergimaten), men problemet var at hver gang vi skulle koke noe med den, så ble det tynt... Det så tilsynelatende bra ut, men etter noen min, var f. eks. sausen helt tynnflytende. Risgrøten ble heller ikke skikkelig tykk. 


Tilfeldigvis fikk jeg høre om noen som brukte Naturli' risdrikk (http://brynildsen.no/CDA/zonepg.aspx?zone=62&parentzone=55) - og sausen ble tykk! Da var saken klar :-) Etter det har vi bare brukt den til mat som trenger koking. Den er litt gråere i fargen i forhold til f. eks. Ricedream, men bare maten blir bra,  så er det det viktigste. Til baking og slikt fungerer Ricedream bra. 


Tidligere hadde de den på Prix her hvor vi bor, men de har sluttet med den. Rema har den og de har også tatt den inn på Meny. Mener også at jeg har sett den på en spar-butikk. Prisen er ganske lik på den og andre slike drikker. 

2 kommentarer:

  1. hva med alpro produkter? dem bruker vi, og de er knall i mat. gir gode fine sauser, og setter ikke smak... :)

    SvarSlett
  2. Hei Katrine. 

    "Alpro" er soyaprodukt - og soya er det allergikeren vår reagerer mest på...

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com