lørdag 19. desember 2015

Potetflatbrød til jul

I sommer lagde jeg noen få biter glutenfritt potetflatbrød, og nå har jeg prøvd igjen... 

På søndags kveld, som opplading til eksamen på mandag, slumpa jeg sammen en deig, men skrev ned oppskriften - og da får dere også den. 

Flatbrødet ble kjempegodt denne gangen også, og vi smakte det sammen med løksuppe. Nå gleder vi oss også til at vi skal kose oss med flatbrød, westfalerskinke fra Pers kjøkken, eggerøre og melonsalat i jula... Nam, nam. 

I og med at jeg har hatt god erfaring med tragant i lefsedeig tidligere, putta jeg oppi et kryddermål. Om det gjør at deigen blir bedre, vet jeg ikke, men jeg tror nå på det! Tragant fås kjøpt på apotek. 



Potetflatbrød
500 g potet (jeg brukte Asterix)
kokevann + salt
------
ca. 1 dl vann
50 g havregryn (knuses litt f. eks. i food prosessor)
50 g Toro fiberrikt brød-melmix
50 g Semper landbrødmix
1 ts sukker
ca 1/2 ts salt
1 kryddermål (1/5 ts) tragant 
ca. 125 g Semper finmix

* Kok potetene og mos dem (jeg brukte stavmixer) 
* La potetmosen avkjøles
* Kna inn det tørre + vannet til det blir en deig som kan kjevles

* Ta av en liten klump deig og kjevle i vei 
(jeg kjevler på ullpapp, men bruk f. eks. baksida på en grov voksduk, bakeplate el.l.
*Steik leivene på begge sider. Børst av overflødig mel

* Hvis flatbrødet ikke er helt sprøtt, så sett flatbrødet på en rist oppå takka når det er blitt litt avkjølt

Da ligger det deilig gluten/melkefritt potetflatbrød i en papirpose i skapet. 
Nå kan bare gjestene komme!!!

Ha ei god helg fortsatt!

PS. Det ble ikke bilder av alle ingrediensene og av potetflatbrødet når det ble servert...

1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com