tirsdag 17. oktober 2017

Eplekake - uten gluten, melk, soya og nøtter


Jeg har tidligere lagt ut flere oppskrifter på eplekake, men jeg tar sjansen på en til. Denne oppskriften har jeg justert ut fra en oppskrift jeg har fra mamma, men jeg som vanlig har jeg mptte tilpasse den noe. Denne oppskrifta er med egg, men om du ikke kan ha det, anbefaler jeg denne oppskriften

Denne oppskrifta passer til en form på 26 cm (eller tilsvarende langpanne), men i dag brukte jeg én form på  20 cm og én på 12 cm. Den minste skal en av elevene mine få i morgen. Vi har nemlig "skrivedag" i norsk da, og i og med at jeg hadde så tungt stoff (grammatikk) i siste økt i dag, så syns jeg at elevene fortjener kake i morgen... Jeg har derfor bakt to store langpannekaker, en gluten/melkefri minikake og en litt større som kan puttes i fryseren :-) 

I dag tester jeg ikke kakene, jeg bevarer dem hele, men det er bare et par uker siden jeg bakte samme oppskrift på jobb - og det var stor lykke for elevene med cøliaki :-) 

Eplekake uten gluten, melk, soya og nøtter

Ingredienser: 
175 g soft spesial el. anna margarin som tåles
175 g sukker
2 store egg
200 g Schär C eller anna glutenfritt mel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3/4 dl eplejuice
------
3 mellomstore epler i biter (ev. båter)
kanel og perlesukker til toppen
------
175 grader
Form 12 cm: steiketid ca 35 min
Form 20 cm: 50-60 min

* Rør smør og sukker hvitt
* Tilsett eggene 
* Ha så i juice og mel vekselsvis og rør til en jevn røre
* Ha røren i form(er) med bakepapir i bunnen
* Legg over eplebiter (ev del i båter). Jeg har skallet på eplene
* Strø over kanel og perlesukker
* Steik kaken(e) ved 175 grader 
- Form 12 cm: steiketid ca 35 min
- Form 20 cm: 50-60 min

Ferdig stekt!

Minikake klar til skoledag i morgen - og ei litt større kake som går rett i fryseren.

Ha ei fortsatt god uke!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com