søndag 17. februar 2013

Pavlova - bursdagsfeiring

uten gluten/soya/nøtter, men med melk*

I går kveld feiret vi bursdag i heimen og da tok vi en enkel kakeutgave, nemlig  "kjøpe-pavlova". Vi valgte rett og slett Toro denne gangen, men slik marengsbunn er jo forøvrig lett å lage selv (eggehviter og sukker). 

I og med at alle tålte alt, hadde vi ingen hensyn å ta med tanke på fyll og pynt - og vi valgte derfor Piano vaniljekrem med litt pisket kremfløte. 

* Jeg har tidligere lagt ut oppskrift/framgangsmåte på "allergivennlig" kake, også uten melk, i forbindelse med vår datters 23-årdag, så det finner du her (Freia vanlijekrem, kokt med vann eller risdrikk og erlet). 

Vår datter Rebekka har lagd bunnen (jeg haradri prøvd denne "kjøpe-utgaven"). Bunnen lages etter framgangsmåten som står på pakken og steikes 1 time. 
Krem: Piano vaniljekrem med litt pisket krem. 
Pynt: jordbær. bringebær, røde druer, fersk ananas, banan og melkesjokolade. Om du skal lage melkefri utgave og ønsker å ha på sjokolade, kan du f. eks. bruke COOPs kokesjokolade (den er ikke så sterk)
Nylagd pavlova + litt ekstra vaniljekrem, samt de siste julelefsene: krinalefse og rosinlefse

Vi kosa oss i går kveld - og spiste nesten opp alt. Pavlova er ei kake som må spises med det samme, ikke noe å gjemme til dagen derpå...

God søndag! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com