onsdag 7. mars 2012

Solsikke bakeof-brød: suuuuupergodt kjøpebrød

For 1,5 år siden var jeg på en allergi-matmesse i Oslo, og der kom jeg over dette kjempegode brødet fra Garbo Food i Sverige. Brødet er halvstekt og skal steikes og avkjøles i steikeposen det ligger i. Brødet er egentlig beregnet for salg fra bakeof-avdelingen i butikkene, men vi kjøper det frossent på Meny og steiker det selv. Sønnen vår bruker nesten bare dette brødet - og det holder seg saftig og godt i flere dager, og du slipper å ha det i brødristeren for at det skal være spiselig, altså: godt egnet til matpakka. 
I og med at brødet er beregnet for salg i bakeof-avdelingen, er ikke hvert enkelt brød merket (merkinga står på eska), men butikkene har datasystem for å skrive ut etikker. Jeg har vært i kontakt med Findal & Krogh, som leverer disse i Norge, og de sier at de kanskje må få produsenten til å finne løsning for salg i butikk, da flere butikker velger å selge brødene fra frys. Jeg håper i alle fall at mange kan få del i dette gode brødet. Jeg har mailet fram og tilbake med Findal & Krogh flere ganger for å stille spørsmål, få tak i bestillingsnummer ol., og de har vært veldig behjelpelig :-)

Brødene er altså halvstekte, så her må du steike selv (om ikke butikken har gjort det...): 
225 grader
30 min (frossen), 27 min (opptint)

Brødene inneholder (dårlig på oversettelse, derfor svensk varedeklarasjon): 
vatten, vetestärkelse (max. 20 ppm protein/kg), detrox, jäst, tapiokastärkelse, surdeg, vegetabilisk margarin, rapsolja, socker, solroskärnos, linfrö, lingonsylt, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl E412), sockerbetsfiber, svart sirap, majsstärkelse, majsfiber, salt

Energi: 
1006 KJ/241 kcal
protein: 2,0 g
Karbohydrater: 46,0 g (sukkerarter: 3,0)
fett: 4,2 g (mettet: 2,0)
fiber: 8,3
salt: 1,0

Produktet er uten gluten, melk, soya og egg
Deilig kvelds for allergikeren etter en lang arbeidsdag (PS: Det ble forresten tre skiver til etter at dette bildet var tatt...)

(Om noen ønsker å få butikkene til å ta inn brødene, er bestillingsnummeret 2145480)


NB! Endring/rettelse pr. 22. april-12: 
Garbo har nok endret noe på oppskriften på brødene. For det første er det mindre frø på toppen (sikkert greit for mange) - og for andre så blir brødet seigt i kanten om en avkjøler det i posen. I dag tok vi det ut med en gang det var stekt - og da ble det veldig bra :-)

4 kommentarer:

 1. Bra tips! Det må vi sjekke ut! Det er nemlig mange av de glutenfrie brødrene i butikk som ikke er spesielt gode... Og prisen??

  SvarSlett
 2. Vi betaler 39.90 på MENY. Tviler på at så mange av "billig-butikkene" tar dem inn (ikke prøvd), så vi betaler uten å blunke! De andre glutenfrie brødene koster omtrent det samme, mener jeg. "Problemet" er vel at en kanskje spiser mye mer av dette, slik sett kan det jo bli en del dyrere.... 

  SvarSlett
 3. Hanna Cornelia Ledder3. juni 2012 kl. 13:48

  så flott at du engasjere deg! kjekt for meg som allergiker å finna ein så fantastisk blogg  med mangen gode oppskrifter og tips :)

  SvarSlett
 4. Vi som har allergi i familien må dele erfaringer vi har :-) 
  Flott om du finner noe du kan bruke

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com