torsdag 7. juni 2012

Maryland Cookies

Å kjøpe kjeks når man har masse allergi, er ikke alltid lett. Hvis den er uten mel/gluten, er det kanskje melk i den. Er den uten melk, er det kanskje (ofte) soya i den. Er den uten soya, er det kanskje nøtter i den. Andre ganger er en usikker på hva benevnelsene som står i varedeklarasjonen er... Da er det egentlig enklest å lage kjeksen selv. Da vet en i alle fall hva den inneholder.

På tirsdag lagde jeg "Maryland Cookies. Oppskriften er på en "vanlig" utgave, men jeg har byttet ut mel, margarin og sjokolade med det som tåles av allergikeren vår. Jeg bruker å lage dem ganske små, men det er selvsagt fritt fram for hvor store en vil lage dem, og om en vil at de skal være høye eller lave. Jeg vil egentlig ha dem litt "høye", så jeg har i mer mel enn det står i oppskriften. Egentlig kunne jeg nok hatt enda mere, men det får heller bli neste gang...
Nam, nam...
Oppskrift: 
200 g Soft Spesial
150 g sukker
150 g brunsukker
2 egg
450 g Semper finmix (NB! I originaloppskrifta står det 350 g)
1 ts bakepulver
1 pl kokesjokolade
ev. 50 g hakkede mandler

(For "vanlig" utgave: bytt ut semper med hvetemel og Soft Spesial med annen margarin. Personlig syns jeg at lys kokesjokolade er best, men alle jeg har funnet, inneholder melk, så derfor kan ikke de brukes til allergikeren vår)

Rør smør og sukker. Ha i ett og ett egg. Hakk sjokoladen i passe biter og tilsett den og resten av ingrediensene. Jeg har i mer mel enn det som står i oppskriften (brukte ca. 450 g i dag). Jeg har gjerne i så mye at det er såvidt mixeren greier å røre det. Da siger de ikke så mye ut.
Jeg fant ut at COOPs kokesjokolade var trygg for sønnen vår. Det inneholder soyalecitin, og det kan være "spor av" melk, gluten og nøtter, men det bruker å gå greit. Jeg legger sjokoladeplata på ei skjærefjøl og bruker en god kniv til å hakke med (kan sikkert raspes også, men det er jo godt med noen biter i)

 Bruk to teskjeer og sett deigen i små "klatter" på steikebrettet. 
Steik på ca. 200 grader i 10 minutter. Avkjøl på rist.

NYT!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com