mandag 25. mai 2015

Soyasveler

Jeg jobber på internatskole i Kviteseid, og da menighetene i bygda hadde Godhetsveke for et par uker siden, bestemte "husmor" (interntatleder) på skolen og jeg oss for at vi ville steike godhetssveler til elevene og de andre ansatte. 

I og med at vi også ønsket å servere sveler til de med allergi/intoleranse, fant jeg ut at jeg ville teste ut soyasveler. I og med at sønnen vår (han som har alle allergiene) ikke tåler soya, har jeg aldri testet dette før, men de smakte omtrent som vanlige. Jeg har tidligere laget kokossveler, men det er jo kjekt å kunne prøve ut noe annet. 

Vanligvis steiker jeg sveler på takke, men jeg brukte steikepanne heime (pannekake-panne) da jeg "prøvestekte": Da vi stekte på skolen, brukte jeg takka. Da hadde jeg gjort den skikkelig rein og stekte soyasvelene først

Soyasveler: 
2 egg
1/2 dl sukker
1/4 ts salt
1 ts vaniljesukker
1/2 ss natron*
1 beger soyayoghurt
ca. 2-3 dl vann
ca. 300 g Semper finmix/glutenfritt mel

Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett salt, vaniljesukker og natron*. Ha så i soyayoghurt og vann og så i mel til røra er passe tykk. Røra tykner noe når den står, så kanskje må du justere mengden vannnn/mel. 

* Hvis du ikke skal steike svelene med en gang, er det lurt å vente med å tilsette natron. Jeg lagde røra kvelden før denne gangen og hadde bare i litt natron i den jeg skulle bruke der og da jeg testet ut røra. Resten av natronen tilsatte jeg dagen etter, ca. 15-20 minutter før steikingen. 

Ha ei lita røre i ei varm steikepanne eller takke. 
Når svelene begynner å tørke/bli boblete, kan de snus
Server soyasvelene med f. eks. sukker og syltetøy. Tåler du rømme eller en erstaning for rømme, smaker dette utmerket :-)
Ellen og jeg i gang med steike "godhetssveler" :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com