Sommer = jordbær!
De siste årene har Eunice og vi lagd jordbærsyltetøy sammen - og i år var intet unntak. Vi hadde dessuten forsterking i år: Miriam (og Fantorangen), Monica og Simon, så da ble vi tre familier som lagde syltetøy sammen forrige mandag.
Når man skal lage syltetøy, er det både en del jobb + at det blir noe søl og oppvask, men om man lager av én kasse bær, eller fire kasser, så er det på mange måter samme jobben og samme sølet... MEN: når man er mange, deler man på alle oppgavene, og da går det fort. Vi hadde fire kasser jordbær - og det hele var gjort på ca. én time.
Eunice sto for skylling av bæra....
...Rolf Inge og Simon rensa - og jeg bidro noe med rensing + at jeg kjørte bæra i food-prosessoren slik at de ble hakket/oppdelt
Så blandet Eunice og jeg sukker og certo i bærene....
1 ks bær (5,5-6 kg)
1 kg sukker
1 pose certo frysepulver
* Blad sukker og certo
* Rør dette i bærene
* La stå til sukkeret er oppløst
Etter at alt var blandet måtte syltetøyet over i bokser og merkes - og her har Monica merket boksene som de skulle ha
Underveis er det selvsagt viktig å kvalitetssikre bæra - og det sto bl.a. Miriam for :-)
Da var årets jordbærdugnad over!
Vi koste oss selvsagt med jordbær med vaniljesaus/fløte etterpå + at det ble nyrørt syltetøy på brødskiver og sveler de nærmeste dagene. Men det glemte jeg å ta bilder av...
Melkefri vaniljesaus finner du oppskrift på her :-)
Ha ei god uke.
Jeg koser meg på ferie på Helgeland nå, på hjemplassen min, Lovund.
Foto: Monica/Tove
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com