mandag 9. januar 2017

Jorunns sjokoladekake - uten egg

I sommer fikk jeg oppskrift på ei langpanne-sjokoladekake av ei som heter Jorunn.  Hun fortalte at kaka ble saftlig og god, den kunne godt stå til dagen derpå - og den var ”bankers” til bursdager ol. 
Nå er jo denne kaka med både melk og gluten, men den er uten egg. Etter hvert skal jeg prøve å lage den gluten/melkefri, men foreløpig legger jeg ut denne som er nesten ”med alt”. 

Om du ikke tåler melk, men kan bruke laktosefrie produkter, finnes det bl.a. rømme og yoghurt, så surmelka kan nok byttes ut med det. Det finnes også soyaprodukter som sikkert kan brukes. 

Oppskrifta er til ei stor langpanne, men den kan halveres til ei lita langpanne.

(PS! Det er best å bruke bakekakao. Den gir bedre smak)
Saftig sjokoladekake uten egg (stor langpanne)
1,5 l skummet kulturmelk
1 l sukker
2 ss/6 ts natron
4 ss bakekakao
4 ts kanel
17 dl hvetemel
3 dl flytende melange (jeg smelta vanlig melange)

* Bland kulturmelk, sukker og natron. La det stå et par minutter til det begynner å ”boble”. 
* Tilsett kakao og kanel. 
* Ha så i melange og hvetemel vekselsvis og pisk lett sammen
(jeg fikk litt melklumper i, så det er lurt å røre godt, ev. sikte melet om det er klumper i det)
* Ha røra over i en stor langpanne, kledt med bakepapir 
(tips: ha litt smør/olje i forma før du legger i bakepapiret, for da ligger papiret i ro når du skal smøre røra utover)
* Steik kaka ved 180 grader i 35-40 minutter

Glasur:
100 g melange
4 ss kaffe
1 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
4-500 g melis, til passe tykkelse (jeg brukte en hel pk)

* Smelt melange (ikke koke)
* Ha i (varm) kaffe, bakepulver og vaniljesukker. 
* Til slutt has melis i til glasuren blir passe tykk. 
* Smør den på kaka når den er lunken. 

Nystekt sjokoladekaffe til kaffen. 
Nam, nam!

Ha en god dag!

























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com