lørdag 9. september 2017

Myke og luftige rundstykker - justert oppskrift

Uten gluten, melk, soya og nøtter

For et par år siden, lagde jeg oppskrift på noen rundstykker som ble så myke og luftige, og de ligna såpass på "vanlige" at sønnen vår måtte spørre om de virkelig var glutenfrie. Men det var de...


I den første oppskriften (se innlegget her) brukte jeg Schär fiberbakst, men i og med at det er slutt på det melet, fant jeg ut at nå var tiden kommet for å justere oppskriften. I dag ble det bare Semper grov mix, i tillegg til havregryn, men det funka veldig greit likevel. I oppskriften er det egg - og det har nok litt å si for at de blir både myke og luftige. 

Jeg lagde rundtsykkene til ei barnesamling i formiddag, men det kom ingen som trengte glutenfritt, så  da bare merka jeg dem godt og la dem i fryseren til en annen gang. Jeg tok ikke så mange bilder av bakeprosessen - og heller ikke ferdig påsmurt, men jeg prøvesmakte - og de smakte veldig godt :-) 

Jeg bruker store muffinsformer med teflon - og da blir det 12 rundstykker av denne oppskriften

Myke og luftige rundstykker - justert oppskrift (12 stk)
1 pk gjær
6 dl vann
3/4 ts salt
1 egg
3/4 dl olje
2,5 dl havregryn 
1 pk Semper grov mix
------
225 grader i ca 10 min

* Rør ut gjæren i lunkent vann
* Tilsett salt, egg og olje
* Ha i havregryn og til slutt grov mix - og kjør deigen noen minutter i kjøkkenmaskin
* Ha den løse deigen over i smurte muffinsformer og etterhev rundstykkene i ca 30 minutter
* Steik ved 225 grader i ca 10 minutter
* Ta rundstykkene ut av formen med en gang de kommer ut av ovnen - og legg den på ei
rist eller et klede (hvis de står i formen blir de så fuktige/bløte)

I dag hadde jeg ikke frø på, kun litt Jacobs rapsolje, men det smaker godt med litt sesamfrø, gresskar eller havregryn. 

Server rundstykkene nystekte - da er de best :-)

God helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com