fredag 31. august 2012

Deilig salat med fetaost

Jeg er ganske kjedelig i "salatveien". Det blir den vanlige utgaven: kinakål/isberg, tomat, agurk, mais og ananas - og ferdig med det!

MEN en sjelden gang slår jeg til og lager en type med bl.a. fetaost og en dressing med olje og balsamico. Denne salaten smaker veldig godt til f. eks. spekemat, så da tenkte jeg at jeg kunne dele den med dere.

Jeg bruker som nevnt fetaost i den, men den kan selvsagt lages uten. Om du ikke tåler ost, kan du ev. prøve med mozarella av bøffel. Den tåles av de fleste. Del den da opp i biter og legg den gjerne i en blanding av olivenolje og urter (f. eks. basilikum og oregano), noen timer. Jeg har noen ganger kjøpt feta i blokk/stykke, delt den opp og lagt den noen timer i en slik krydderolje. Olja bruker jeg i dressingen.  

Jeg brukte Apetinas Herbed de Provence i dag, men har ellers brukt mest COOPs fetaost i glass. Da jeg selv ikke kan spise hvitløk, er det endel typer som jeg ikke kan ha, men Herbed de Provence er trygg for meg.  
 Ingredienser til salaten jeg lagde 
(vi var tre som spiste av den - og det var noe igjen, så den passer kanskje til 4-5 personer) 
1/2 isbergsalat
1/2 pose baby leaf-mix
1 boks cherrytomat
ca. 1/2 agurk
fetaost (1/2-3/4 glass)
maldonsalt/fingersalt 
pepper (gjerne kvern)

Dressing: 
1/2 ss balsamico
1 ss olje
(enten den fetaosten ligger i eller olivenolje + litt krydderurter, f. eks. basilikum og oregano)
nykvernet pepper

Skjær/riv isbergsalaten. Del tomatene i to og agurken i litt store biter. 
Legg ingrediensene lagvis i et dypt fat (skål). Drypp over litt dressing og strø over salt + litt pepper mellom hvert lag.
La gjerne salaten stå litt (en times tid) før den serveres. 
 En stor skål for den som tør prøve en smakfull og god salat ...
...og en"safe" for den kresne...
 Salaten smaker utmerket til f. eks. spekemat. Til spekemat passer det også med eggerøre og flatbrød, f. eks. potetbrød fra Biri og annet godt brød, f. eks. foccacia.
Potetsalat og rømme passer også godt til - om du tåler det.

Lyst på en god salat: Prøv denne :-)

God helg!
2 kommentarer:

  1. <3 Fetaost!! Nok en en ting (sammen med spekemat) jeg skal kreve at Magnus kommer med på barsel!

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com