lørdag 29. april 2017

Crazy-sjokoladefondant/muffins

- uten egg, gluten, melk, soya og nøtter


Da er vi i gang med nye utfordringer!

Allergien til sønnen vår forandrer seg visst (?!?!?) - og det siste er at det er mye utslag på eggehvite på allergitestene. Vi har jo vært så glade for at han har tålt egg, men det at testene nå slår ut på egg, kan vel forklare det at han vært mye syk i det siste.  


Så: i i går ble det blitt crazy-sjokoladefondant (Crazy cake- oppskrifta) og i dag sveler (som også var uten egg). Fondantene/muffinsene var virkelig en suksess: saftige og gode. Og de var gode dagen etter også. Når det gjdler svelene, legger jeg sikkert ut oppskrifta, men kommer nok til å prøve meg litt mer fram med den 

----------
Jeg lagde noen fondant og noen muffins - og den eneste forskjellen var steiketiden. 

 Crazy-sjokoladefondant/muffins (ca. 12 stk)
2 dl sukker
3 dl Semper finmix (ev. hevtemel om det tåles)
3 ss (bake)kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss matolje (f. eks. raps)
3 ts vaniljesukker
1 ts eddik (7%)
------
200 grader
 8 min for fondantene og 12-13 min for muffinsene

* Rør sammen de tørre ingrediensene
* Ha i vann, eddik og olje
* Rør sammen til en jevn, klumpfri røre
* Ha røren over i muffinsformene 
(jeg smurte dem for å være sikker på at jeg fikk fondantene ut av formene)
* Stek ved 200 grader: 
- fondantene i ca. 8 minutter 
- muffinsene i 12-23 minutter


* Ta fondantene ut av formene mens de er varme
(NB! Står de lenge, ettersteikes de litt og blir "tørre").
Server gjerne med is, f. eks. DUGG Fruit-sorbet - eller annen is du tåler
Nam, nam! Nystekte sjokoladefondant med flytende kjerne. 
Ikke gærn't på en fredags kveld...

God helg!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com