torsdag 2. august 2012

Falukorv i form

Det blir mange middagsoppskrifter nå om dagen, men det har vært lite baking "uten alt", og med ferie, besøk, oppussing, bærplukking osv, har det ikke blitt så mye av det gjøremålet. Jeg har bakt noen gulrotkaker, men det ligger det jo allerede oppskrift på her. Til helga skal vi feire litt, og da blir det baking, men jeg har gjemt "uten-alt-baksten" så nært helga som mulig, for jeg skal blant annet bruke erlet - og den har så kort holdbarhet når den er åpnet, så derfor tar jeg det så nært helga som mulig. Tenkte blant annet å prøve på verdens beste, så det kommer nok flere kaker etter hvert...

Men over til dagens (eller gårsdagens) middag:
Da vi var på "Harrytur", kjøpte vi med et par falukorv, og i og med at den var "uten alt", kunne jo også allergikeren vår spise den. 

En gang tidligere var vi på besøk hos noen og fikk servert falukorv i form med ost, tomat og løk + at det var helt over buljong og så stekt i ovnen. Jeg fant ut at jeg ville prøve å lage noe slikt til middag, men her i huset er det få som liker tomat, så da fant jeg ut at jeg ville finne noe annet istedenfor det. Jeg hadde en squash liggende, så den tenkte jeg var grei å få brukt opp. I stedet for å lage salat eller koke grønnsaker utenom, hadde jeg det oppi forma. Jeg lagde en bit uten ost, men ellers var de like. 

Noe eksakt oppskrift har jeg ikke i dag, men jeg brukte 2 falukorv á 600 gram til oss 8 som spiste og det var et par små biter til overs. 

Legg falukorven(e) i ei ildfast form og lag et snitt i den. Legg inn løk (og ev. tomat) og ost om du tåler det. Jeg brukte skivet edamer (også fra Sverige). Jeg hadde som nevnt squash (biter) og frossen grønnsaksblanding (blomkålblanding) i og så kokte jeg opp litt vann, tilsatte litt fond (buljong) og helte dette over. Sett forma i ovnen på 200-225 grader og steik i ca. 20-30 minutter til pølsa er gjennomvarm og grønnsakene kokte. 

Jeg glemte både å ta tida og måle hvor mye buljongen jeg lagde, tenkte jo ikke på bloggen før maten var ferdig stekt....
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken. Jeg fant glutenfri tagliatelle i Sverige. Tror jeg må spørre om Meny kan ta den inn her, for det er jo kjekt med litt variasjon.
Da er det bare å spise, deilig falukorv med god og smakfull buljong/kraft som kan fungere som saus
...og om en ønsker: litt ketshup på :-)

God middag!


5 kommentarer:

 1. Så mange inspirerende oppskrifter du har på bloggen din. Jeg kommer nok til å prøve noen av de etterhvert :)

  Nå vet jeg ikke hva som er i grov sennep (sånn på glass), men vi bruker å smøre det på falukorven når vi steker den slik som du har gjort. Veldig godt :)

  Ha en strålende dag!
  Klem, Christel

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende! Må sjekke varedeklarasjonen på sennepen :-)
   Takk for tipset.

   -t-

   Slett
 2. Hvilket merke er Falukorven?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm....
   Det var et vanskelig spørsmål. Husker dessverre ikke hvilke merke det var. VI kjøpte den på Nordbysenteret og sjekka bare at den var "uten alt". Mener det var flere typer der som var trygge. Husker ikke om jeg har sjekket de norske.

   Slett
 3. Da får vi kikke litt da vi er der neste gang. Takk for kjapt svar. :D

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com