søndag 17. juni 2012

Taco for to

Taco er kjekk mat når en har en allergiker i huset. I og med at en serverer tilbehøret hver for seg, kan man velge det man tåler og liker - og velge bort det en ikke tåler - eller liker...

Innlegget før dette var jo mexicansk suppe, også med samme kryddermix en bruker til taco, så jeg er visst inne i det mexicanske hjørnet nå :-)
Som jeg har nevnt flere ganger før, tåler allergikeren vår litt gulost, som de fleste melkeallergikere gjør - og det er han veldig glad for :-)

For oss som liker (og tåler) ost, er det omtrent utenkelig å skulle spise taco, pizza og andre typiske "osteretter" uten ost. Men: om en blir syk av ost, er det selvsagt kjekt å ha alternativer. Det finnes ulike typer soyaost, mozarella (av bøffel) m.m., så her må en velge det en vet en tåler (se ev. http://www.utenmelk.no/). 

Forloveden til sønnen vår liker ikke ost, så for henne er det nok utenkelig å skulle ødelegge taco med ost, så den kan spises uten også :-). 

Pga. melkeallergi, kan ikke sønnen vår ha rømme, og han tåler heller ikke soya(rømme), så da spiser han den helt uten det, men er veldig fornøyd likevel. 
I dag var vi bare to til bords (allergikeren var ikke heime), og vi hadde: kjøttdeig med Old el paso-kryddermix+ tacosaus, kinakål, tomat, agurk, mais, ananas, revet ost og rømme. Siden jeg liker fetaost godt - og hadde et glass i kjøleskapet - hadde vi det også.

Vi brukte bare tacoskjell til i dag, ikke (tortilla)lefser. Tacoskjellene er kjekke for dem som ikke kan spise hvete, da de er lagd av maismel og solsikkeolje. 
Som nevnt før: det estetiske er viktig for meg, så lys og blomster hører med...

....både til hverdag og fest :-)


* Innhold kryddermix fra Old el paso
Glukosesirup, salt, krydder (19.3%) (paprika, spisskum, kajennepepper, karve, sitrongress), grønnsakpulver (løk, hvitløk), sukker, rismel, oregano, gjærekstrakt, krydderekstrakt (paprika)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com