lørdag 9. mai 2015

Kakevafler / sprø vafler / tørre vafler / potetmelsvafler...

- kjært barn har mange navn...

Da jeg var barn, lagde jeg ofte tørre kakevafler. Det var ikke så mye kaffemat å få kjøpt da, så vi lagde det aller, aller meste selv. Jeg likte også den gang å lage mat, og særlig lørdag kveld kunne jeg diske opp med godsaker :-)

Her om dagen fant jeg ut at jeg ville lage slike kakevafler, og blant annet ville jeg prøve å bruke dem til å lage hjemmelaget kvikk lunsj (oppskrift kommer senere, er litt på "testestadiet" ennå).

Jeg brukte min/vår gamle oppskrift hjemmefra, og det var gjort på en-to-tre å lage dem. Jeg tror det ble 10-12 plater, men det kommer selvsagt an på hvor store de lages. Hjemme lagde vi dem slik at de ikke fylte hele jernet, så jeg gjorde det på samme måte nå. Jeg brukte en spiseskje da jeg la røra i jernet, men jeg tok skjea skikkelig full. 

Jeg husker ikke helt hva jeg kalte disse vaflene før. I oppskriftsheftet står det kakevafler, men jeg mener vi kalte dem tørre vafler og kanksje det var sprø vafler. Mener også at noen kaller dem potetmelsvafler. Jeg har selvsagt lagd disse både gluten- og melkefrie nå, men om du vil lage "vanlig" utgave, kan du bruke hvetemel i stedet for Semper og en eller annen margarin/smør du liker.

Kakevafler / sprø vafler / tørre vafler / potetmeldsvafler
2 egg
125 g sukker
125 g Soft spesial
200 g potetmel
75 g semper fin mix
1 ts bakepulver

* Pisk eggedosis av egg og sukker
* Smelt Soft spesial
* Bland det tørre
* Ha smøret og det tørre vekselsvis i eggedosisen
* Legg ei stor skje med røre i vaffeljernet
* Steik til vaflene har fin farge
* Legg vaflene på rist for å avkjøles
* Hvis du skal bruke vaflene til kvikk lunsj (innlegg kommer senere), er det lurt å dele dem i strimler mens vaflene er nystekte
Gode minner fra barndommen: kaffe med nystekte kakevafler/sprø vafler/tørre vafler:-)

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com