tirsdag 20. januar 2015

Bananpannekake

Noen ganger kjøper vi banan og får ikke spist alle mens de ser fine ut. Da hender det at de blir til en banankake eller som tilbehør til is eller i en fruktsalat, men det hender også at de går i søpla... 
Jeg har sett på ulike nettsider at flere skryter av at bananpannekaker både er godt og lettvint å lage. I jakt på oppskrift, kom jeg over mange forskjellige. Noen oppskrifter hadde bare to ingredienser, andre hadde tre - og andre igjen hadde mange ingredienser. Noen oppskrifter var med egg og noen uten egg. Noen var glutenfrie og andre var melkefrie, noen veganske - andre ikke. Jeg greide ikke å lande på en spesiell oppskrift, så derfor lagde jeg heller min egen. 
Bananpannekake (7-8 små)
1 moden banan
1 - 1 1/4 dl rismelk
1 ss olje
1 ss (lønne)sirup
1/4 ts salt
1/2 dl havregryn 
(de glutenfrie havregrynene er store og kan gjerne knuses litt i foodprosessor)
1/2 dl Semper fin mix 

*Mos bananen godt
* TIlsett rismelk og så de andre ingrediensene
* La røren hvile 20-30 minutter
* Ha røra i panna. Jeg brukte ei lita øse på ca 1/2 dl til hver pannekake
(Jeg brukte først 1 dl rismelk, men syns røra virka så tykk, så jeg tilsatte 1/4 dl til, men det er mulig den burde vært litt tykkere for å få litt tykkere pannekaker) 
* Steik på middels varme til undersiden får pen farge
* Snu og steik videre på den andre siden

Server gjerne pannekakene med litt sukker eller syltetøy...
... og en god kopp kaffe - selvfølgelig. 3 kommentarer:

  1. Dette så godt ut:) neste gang du har bananer som er overmodne del de i biter og frys de ned. Ta de så opp, la de hvile på benken før du kjører de i blender/kjøkkenmaskin. Gjerne med frosne bær evnt bittelitt vann. Mmm, da får du en super kremet is uten alt;)

    SvarSlett
  2. *hvile på benken i ca 20 minutter skulle det stå:) kan også putte de rett i blender, men er enklere om de får tint litt først:)

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com