Siden jeg la ut oppskrift på Drømmerull høsten 2013, har den vært en populær kake her i huset. Den er naturlig glutenfri, og det passer oss perfekt. Ved å bruke Soft Spesial er den også uten melk og soya.
Jeg har hele tiden syns det har vært litt mye smørkrem i kaka. Jeg er nemlig ikke så glad når det blir for mye av det... SÅ: jeg har derfor justert oppskrifta litt når det gjelder smør i kremen, men også melis + sukker i bunnen
Bildene i innlegget er far det forrige innlegget
Drømmerull, bunn (stor langpanne)
3 egg
1 eggehvite (eggeplommen skal i smørkremen)
100 g sukker
60 g potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
-----
180-200 grader i ca 10 minutter
* Pisk eggedosis av egg og sukker
* Bland det tørre og sikt det i
* Rør forsiktig sammen
* Ha røra i en langpanne, kledt med bakepapir
* Ha smør/olje på papiret også, slik at du er sikker på at kake ikke sitter fast
Tips: ha litt smæør/olje under bakepapiret også, slik at det ligger i ro når du skal smøre røra utover
* Steik kaka i ca ti minutter v/180-200 grader
* Velv kakaover på et bakepapir eller klede, strødd med sukker
* Legg forma over og la den ligge til kaka er kald
Tips: Jeg syns det funker best å velve kaka over på et klede som ligger på ei skikkelig trefjøl (har en stor skjærefjøl fra IKEA). Da slipper kaka mye bedre. Kanskje det puster bedre???
Smørkrem
1 eggeplomme
75 g Soft spesial
80 g melis
2 ts vaniljesukker
* Pisk alle ingerdiensene til en luftig krem
* Smør kremen utover kaka i et tynt lag
* Rull sammen, fra den lengste siden på kaka
Kaka smaker nydelig nystekt, men den er også godt egnet til frysing.
Noen ganger deler jeg den i to og fryser ned - andre ganger deler jeg i skiver og legger dem i boks med matpapir/plast mellom. Den tiner fort!
Ha ei god uke fortsatt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com