søndag 16. august 2015

Rotgrønnsakschips

For noen uker siden, så jeg oppskrift på rotgrønnsakschips på nettsida til SPAR. Dette tenkte jeg at jeg selvsagt måtte prøve - og som tenkt, så gjort. 
Jeg brukte de samme grønnsakene som sto i oppskrifta, men her kan man selvsagt velge det man ønsker. Det tar litt tid å lage, da man må pensle og snu hver skive, men det var verdt jobben. Vi var dessuten bare to som spiste, så da var det overkommelig. 

Hvor mye du vil lage, kommer an på hvordan du skal bruke det. Man kan selvsagt ha det ved siden av ris, pasta el.l., men vi valgte å kun ha dette som tilbehør til grilla sommerkoteletter. 
Jeg brukte grønnsaksskrelleren til å lage skiver med, men har du det som kalles en mandolin, er det sikkert enklere å få fine skiver. Jeg prøvde den delen på grønnsaksraspa, men syns ikke det fungerte så godt. 

PS. Jeg brukte ikke riktig alt som er på bildet.
Rotgrønnsakschips
potet
søtpotet
gulrot
pastinakk
olje
salt/pepper
-----
225 grader i 20-25 minutter

* Lag skiver av grønnsakene (grønnsakskreller/mandolin)
* Legg skivene utover på ei steikeplate (gjerne med bakepapir) - eller i ei grillform hvis du ønsker å steike chipsen på grillen
* Pensle på olje og ha på salt og pepper 
* Steik ved 225 grader i steikeovnen i ca. 20-25 minutter eller på grillen
* Snu etter halve tida og pensle + ha på mer salt/pepper ev mer hvis det trengs 
(jeg hadde på litt maldonsalt her)

NB! Pass på at den ikke blir brent, det ble noen av mine/våre...
* Legg chipsen over på tørkepapir, slik at det kan trekke opp overflødig fett...
* så over i serveringsskål ...
...og til slutt: nyt måltidet :-)


Ha en god dag!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com