torsdag 14. mai 2015

Deilig potetform til middagen

Jeg så en oppskrift på en eller annen netttside her om dagen, og tenkte at denne skulle jeg se på en senere!

I dag var altså "senere", men da fant jeg ikke oppskriften... Jeg trodde jeg hadde sett den på VG, og jeg søkte både der og andre steder, med ulike søkeord, men fant ingen ting. Det eneste jeg husket var at man skulle koke poteter møre, ha dem i ei ildfast form og knuse dem litt med en gaffel og så ha på noe, i alle fall salt, men mer husker jeg ikke fordi jeg ikke leste så nøye på oppskrifta...

Ettersom jeg ikke fant igjen oppskriften, tenkte jeg at jeg fikk lage min egen variant. Kanskje den andre oppskriften dukker opp senere :-)

Deilig potetform
poteter (beregn 200-250 g pr. pers)
revet ost (ev. erstatte med knust potetchips/olje)
noen skiver spekeskinke
fingersalt/maldonsalt
pepper
krydder, f. eks. provence
----
Kokes først møre
Steikes ved 225 grader i ca. 15 minutter

* Kok potetene møre i vann
* Sil av vannet og la dem bli tørre
*Ha potetene over i en ildfast form, gjerne m bakepapir og litt olje
* Knus potetene litt med en gaffel
* Ha på revet ost, ev knust potetgull eller litt olje
* Tilsett så fingersalt/maldonsalt, nykvernet pepper og krydder du liker (jeg brukte provence)
* Til slutt har du på små biter av spekeskinke
* Steik i ca. 15 minutter ved 225 grader, til overflaten blir sprø
Potetforma smakte utmerket sammen med grillmaten i dag: marinert ytrefilet (hjemmelagd "slumpe-marinade" og marinert flintsteik fra Rema 1000. 

Kanskje dette kan blir tilbehøret om du skal grille i helga? Lykke til i så fall :-)

God 17. mai-helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com