tirsdag 24. mai 2016

Svigermors eggepannekake

Da svigermor levde, lagde hun ofte eggepannekake når vi besøkte dem. Med både høner og gris på gården, hadde de god tilgang på egg og flesk, og da var dette en god middagsrett å lage. 

Vi lagde eggepannekake noen ganger da ungene var små, men nå er det mange år siden sist jeg jeg lagde det. 

Jeg hadde bare 5 egg i huset i dag, så det ble litt lite til langpanna jeg brukte (35x25 cm). I tillegg smurte jeg forma for dårlig, så en del satt (brent) fast i bunnen på langpanna... MEN: det smakte veldig godt - og det skal lages igjen snart.


Svigermor lagde "vanlig" utgave, men hvetemel og melk, men jeg lagde uten melk og gluten i dag. Hun brukte stekt flesk, men jeg stekte litt spekeskinke til, og i og med at jeg syns jeg alltid må ha litt grønnsaker til, lagde jeg en enkel salat til - rett på tallerkenene. 

Eggepannekake (2 porsjoner, lita langpanne)*
5 egg
2,5 ss Semper finmix/hvetemel
1,5 dl risdrikk/melk
ca. 1 ts salt
----
stekt spekeskinke - eller f. eks. kokt skinke eller flesk 

Langpanna mi var 35x25, men den var litt for stor, 
så bruk en som er litt mindre eller øk oppskriften

* Pisk sammen egg og de andre ingrediensene
* Fyll røra i ei (godt) smurt lita langpanne
* Steik litt spekeskinke (eller f. eks. kokt skinke eller flesk)
* Litt salat smaker alltid godt...
Ferdig stekt - 
- og så var det klart for en deilig tallerkenrett til middagen i kveldinga: 
Svigermors eggepannekake med salat og stekt spekeskinke

Ha ei god uke fortsatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com