mandag 5. oktober 2015

Rotmos-suppe

I dag skulle jeg egentlig lage potetsuppe, men da jeg skulle til å lage den, fant jeg ut at jeg skulle prøve ut noe nytt, nemlig rotmos-suppe. I tillegg til potetsuppe, har jeg også prøvd meg på gulrotsuppe, så dette blir på en måte en krysning av disse to, men denne er også med kålrot. 


Vi hadde stekt bacon i, men man kan også bruke stekt spekeskinke, skinke eller pølsebiter i. Den fungerer veldig godt som vegetar, så her er det fritt fram :-)

Rotmos-suppe (ca. tre porsjoner)
8 dl vann
ca. 200 g gulrot
ca. 200 g kålrot
ca. 200 g potet
1 stor gul løk
salt/pepper
fersk timian
(ev. buljong/fond)

* Kok opp vann
* Kutt grønnsakene i biter, tilsett dette i vannet
* Kok til grønnsakene er møre

* Mos grønnsakene, f. eks. med en potetstapper/potetmoser...

...eller en stavmikser (innkjøpt i dag etter å ha ønska meg det lenge)

* Smak til suppa med salt/pepper og fersk timian. 
Syns du den blir litt tam, kan du ev. tilsette til (grønnsaks)buljong/fond. 

* Server suppa som vegetar...

...eller tilsett stekt bacon. 
Nystekte, varme bagetter smaker veldig godt til. 

Nyt måtidet!



1 kommentar:

  1. jeg laget det fra ferdig pakke med rotmos blanadet ut med vann og det funket!

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com