lørdag 26. september 2015

Thea Emilies vannbakkels-dessert

Sist helg hadde vi koselig besøk av barnebarna våre :-)  
Fredag kveld var vi på besøk. og da hadde vi bl.a. "pakkeleiken". Thea Emilie (6 år) var heldig og  vant en kokebok/oppskriftsbok for barn. 
Dagen etter, på lørdag, bakte hun vannbakkels-dessert. Jeg hjalp til litt, men det meste greide hun selv. 

Vannbakkels-dessert (14-18 små)
1,5 dl vann
55 g smør, f. eks. Melange uten melk og soya
70 g mel*
1 ts sukker
2 egg

* Thea Emilie lagde to utgaver: 
- uten gluten, melk og soya, med Melange uten melk og soya + Semper fin mix 
- melkefri med Melange uten melk og soya + hvetemel 

* Kok opp vann og smør
* Tilsett mel og sukker og rør godt
* Pisk sammen eggene og tilsett dem litt og litt (f. eks. tre omganger). Rør godt mellom hver gang

* Når deigen er blanda godt, settes den på steikeplate med bakepapir. Bruk to teskjeer

* Steik ved 200 grader i 20-25 min. 
* Åpne steikovnsdøren forsiktig, slik at vannbakkelsen ikke faller sammen

Fyll/Glasur: 
* Pisk fløte (som tåles) til fyll i vannbakkelsen
* Smelt sjokolade med litt smør og fløte til å ha over vannbakkelsen

Vi brukte COOPs kokesjokolade, Schlagfix-fløte og Melange uten melk/soya til allergiutgavene og lys kokesjokolade med vanlig fløte/margarin til de "vanlige"

Klar til å nytes!

Firkanta fat: Uten gluten, melk og soya
Stettfat: Uten melk (men med gluten)
Stort fat: "vanlig" utgave, dvs. melkefrie vannbakkels, men fylt med "vanlig" kremfløte og lys sjokoaldeglasur

Nam, nam. 
Flink baker!

God helg fortsatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com