onsdag 22. mai 2013

Fjällrundor-pizza

På handleturen her en dag, så havna både Sempers fjällrundor og laktosefri rømme i handlekurven. Og dette til tross for at allergikeren har flyttet - ut og vi to som er igjen i heimen tåler både melk og gluten...

Jeg hadde lyst til å prøve å lage "minipizza" av disse (polar)brødene - og ville også prøve med rømme. Det både fungerte - og smakte godt :-). Om du ikke trenger maten gluten/melkefri, er det bare å velge "vanlig" polarbrød og rømme.

Den laktosefrie rømmen smakte forøvrig veldig godt - og da jeg fikk den i munnen, var jeg med en gang tilbake i min barndom, fra den tiden vi hadde ku og melket, separerte og lagde rømme selv - og så fikk rømme med sukker på skiva :-)
Det er jo fritt fram hva en ønsker å ha på disse "pizzaene", men jeg lagde to utgaver: en melkefri og én med ost/rømme. De fleste melkeallergikere tåler litt hvitost, men dette er individuelt, så det er viktig å være forsiktig. Sønnen vår som har melkeallergi, tåler litt ost, og bruker det både til pizza, taco ol. Det ble altså laktosefri rømme, spekeskinke og ost på den ene - og ketshup, hamburgerrygg og knust tortillachips på den andre. Av krydder brukte jeg bare frisk basilikum.
Jeg valgte å ha brødene i brødristeren for å få dem litt sprø, men det er mulig det hadde blitt like bra uten å gjøre dette (testes neste gang)...
Ketshup eller rømme: fritt fram. Frisk basilkum gir god smak
Så var det hamburgerrygg og spekskinke....
...og til slutt knust tortillaschips med noen klatter Soft Spesial hvis du vil ha pizzaene melkefri - eller med ost om du kan ha det.
Jeg er "avhengig" av grønnsaker og her ble det masse gode tomater + babyleaf-blader. De både smaker godt og er dekorative. Sammen med litt mais ble det en enkel og god salat til fjällrundor-pizzaene. 

Ha et godt måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com