onsdag 4. desember 2013

Grove rundstykker med risgrøt - og en smak av vaniljesukker

Ja, du leste riktig! De grove rundstykkene jeg bakte i går, hadde nemlig en liten smak av vaniljesukker. 

Nå tenkte jeg ikke over dette med vaniljesmaken før jeg smakte på rundstykkene, men grunnen til denne smaken, var altså at jeg brukte rester av risgrøt i deigen. Risgrøten hadde jeg smakt godt til med vaniljesukker - og den var veldig god - og istedenfor å kaste resten, satte jeg den kaldt og brukte den i deigen 

Grove rundstykker med risgrøt
4 dl lunkent vann
1 pk gjær (jeg bruker fersk)
1 ts salt
3/4 dl olje (f. eks. raps)
4 dl (lunken) risgrøt
5 dl finax grov mjölmix
ca. 1 pk glutenfritt mel, f. eks. lågprotein mix

 200-225 grader i ca 15 minutter

Rør ut gjæren i lunkent vann (tørrgjær blandes rett i melet). Tilsett salt og olje og så grøten. Bland godt. Ha i det grove melet og så det fine melet. La deigen heve ca. 45 minutter. 

Jeg hadde deigen ganske klissen og blandet litt mel i den (med en slikkepott) etter at jeg hadde fått den på bordet. Jeg brukte engangshansker og hadde olje på mens jeg formet rundstykkene. Ovnen vår er så treg om dagen, så rundstykkene ble litt for mye hevet og seig litt mye utover. . 
Etterhev i ca 15 minutter og steik ved 200-225 grader i ca 15 minutter. Jeg satte grillen på max temperatur noen minutter mot slutten for å få litt farge på baksten. 

Deilig kvelds: nystekte rundstykker med risgrøt og en liten smak av vaniljesukker + et stor krus indian chai-te. 

I matpakken i dag hadde jeg også med glutenfritt - og rundstykkene smakte godt dagen derpå også. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com