søndag 3. juli 2016

Oksegryte

Det er ferietid - og vi er på besøk på hjemplassen min, Lovund: ei øy på Helgelandskysten. Vi maler huset til mamma'n min, så det er lite tid til blogging. Jeg har knapt vært på data'n den siste uka, så dermed har det ikke vært oppdatering her. MEN: det er vel slik det bør være: ferie og fri fra det man driver med i det daglige ellers...


Tidligere i vår lagde jeg klar et innlegg med ei oksegryte som jeg lagde en gang vi hadde gjester. I og med at jeg ikke lager noe særlig mat nå om dagen, passer det derfor greit å poste dette innlegget nå. 

Jeg har planer om å få lagt ut/lagd noen flere oppskrifter i sommer, men det tror jeg at jeg må ta når jeg kommer hjem i og med at hverdagene her går med til maling og tid med familien. 

MEN: nå over til oksegryta: 

Jeg er veldig glad i å lage supper og gryter til middag, og det er stadig nye variasjoner av en og samme gryte. Jeg hadde planlagt å ha i salatbønner i denne, derfor er de med på bildet, men siden en av gjestene våre ikke kunne ha dette, kutta jeg det ut. Det var tilbud på oksesteik på Meny den uka jeg lagde gryta, så da brukte jeg rett og slett fin oksesteik til gryta. Lettvint og greit!

Oksegryte
2 middels rødløk
1 stor gul løk
ca. 2 kg oksekjøtt
litt olje til steiking
3 gulrøtter
1/2 squash
1/2 sellerirot
1 chili
2 bx hermetisk tomat
ca 1/2 l vann
1 bx/pk småtomat
salt/pepper
(ev. litt jevning av vann og mel eller maizena hvis du vil ha fyldigere saus (ikke på bildet)

* Fres løken i litt olje

* Ha i hermetisk tomat og vann
* Tilsett de andre grønnsakene + kjøttet som er skjært i biter 
* Tomatene has i før servering
* Smak til med salt og pepper
* Server med poteter eller ris

PS! Jeg glemte helt å ta bilde av gryta da vi serverte den...

God sommer fortsatt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com