tirsdag 23. september 2014

Pæresalat

I sommer, da vi var i Nord-Norge, lagde vi en dag deilig stekt kveite med rotmos og melonsalat. På søndag hadde vi kveite til middag igjen - og etter et tips fra en kollega (takk, Ellen) bytta jeg ut melonsalaten med pæresalat, dvs. jeg bytta ut melonen med pære. 

Kombinasjonen av den søte pæra, den litt sterke chilien og den "beske" rucculasalaten er utrolig god - og den kan virkelig anbefales. Sammen med stekt (litt salt) kveite og rotmos, så var det virkelig søndagslykke!

Pæresalat (to-tre porsjoner)
2 store pærer
1 pose babyleaf-salat, ev bare ruccula
1 chili

Skrell pærene og del dem i biter
Ta bort frøene og hinnene i chilien og finhakk den
Legg pære, salat og chili lagvis i ei skål
- Stekt kveite som har ligget 10 min i saltlake, stekt i smør/olje og krydret med nykvernet pepper
- Rotmos av potet, søtpotet, gulrot, sellerirot, persillerot og pastinakk, smakt til med litt kokekraft, fløte (kan bruke bare kokekraft) og salt og pepper. 
Klar til servering
Søndagslykke :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com