tirsdag 7. juli 2015

Vaniljesveler

Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på kokossveler og kokossveler light, men i dag utvidet jeg svele-repertoaret mitt - og da ble det gluten- og melkefrie vaniljesveler. 

Vi har stekt sveler flere ganger de siste dagene, og da sønnen vår og hans familie kom, måtte vi også ha noen gluten- og melkefrie. Det er jo artig å prøve noe nytt, og dermed ble det altså en ny variant. 

Røra tykner litt når den står - og den skal også være ganske tykk. Jeg brukte ei øse på ca. 1/2 dl, men glemte å telle hvor mange det ble, men kanskje det ble ca. 20-25!?!??!

Vaniljesveler
3 egg
1/2 ts salt
3-4 ss sukker
1 ss vaniljesukker
1 ts natron
4 dl risdrikk/rismelk
1 dl vann
1 ts eddik
ca. 400 g Semper finmix
-------
Pisk egg og sukker litt sammen. Tilsett det andre tørre, minus melet, og rør sammen. Ha i eddik og så melk og vann vekselsvis med melet. La røra stå 15-20 minutter. Den tykner litt. 

Steik på varm takke eller steikepanne. "Dra" røra litt utover med øsa. 
Når svelene begynner å blir tørre, snus dem, og steikes så på den andre sida. 
Mine sveler ble litt lyse i dag, men det har med at vi stekte vanlige sveler på den andre delen av takka, og de ble litt for mørke om vi skulle ha takka varmere. Hvis du skal steike begge typer sveler, er det viktig å ha heilt rein takke - og ikke steike de som er gluten/melkefrie på samme stde som de andre. Husk også egen steikespade og eget fat. 
Deilige nystekte vaniljesveler....
...med sukker - eller nyrørt jordbærsyltetøy.
Begge deler smakte godt. 

Ha ei god uke fortsatt!


1 kommentar:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com