tirsdag 25. mars 2014

Vaffeldagen: vafler med eple og kanel


Er det vaffeldagen, ja, så er det vaffeldagen!!!
Da må man lage vafler - selv om man dro på jobb halv åtte på morran og ikke var hjemme før åtte på kvelden (og heller burde ha jobbet med forberedelser...)

Da jeg i går fant ut at det var årets vaffeldag i dag, fant jeg ut at nå ville jeg prøve noe nytt: nemlig vafler med eple og kanel. 

Jeg lagde ikke så veldig stor oppskrift (ca. dl ferdig røre) - og her får du oppskriften: 

Vafler med eple og kanel
2 egg
1/2 ts salt
1/2-1 ts kanel
1 middels eple, revet/raspet
1/2 dl olje
5 dl risdrikk/rismelk
2 dl glutenfrie havregryn
ca. 200 g Semper fin mix

Visp sammen egg, salt, kanel og eple. 
Tilsett olje og risdrikk og ha så i havregryn. 
Til slutt tilsetter du fin mix til passe tykk røre. 
Husk at røra tykner når den står. Tilsett ev. mer risdrikk eller ev. vann. 
Og hva er "passe tykk" røre, tenker du kanskje. Vaffeljern er veldig forskjellige. Noen trenger tykk røre, andre trenger tynnere. Her må du bare prøve deg fram...



Steik i vei og nyt deilige nystekte vafler - med ny smak :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com