Risen er kokt! Kjøttet og grønnsakene er stekt! Bare bernaisesausen gjenstår å lage...
MEN: i kjølekskapet er det bare surmelk!!! Og jeg orker ikke å dra på butikken igjen!
Hva gjør jeg da?
Jo, da lager jeg en ny rett :-)
Her var det ikke så mye å lage bernaisesaus av.... |
For et par uker siden fant vi ut at vi skulle bruke opp en pakke flatbiff av svin som vi hadde liggende i fryseren. Jeg tenkte som så at en enkel wok med ris og bernaise passet godt på en fredagskveld. Problemet var altså bare det at da jeg hadde hatt pulveret fra sausposen i kjelen, fant jeg ut at vi ikke hadde melk. Jeg tilsatte derfor bare en boks kokosmelk - og vips hadde jeg en ny saus (og en ny rett)
Du trenger:
kjøtt, f. eks. flatbiff av svin
rødløk
gulrot
sukkererter
kinakål (bare det hvite)
hermetisk mais
olje til steiking
salt/pepper
----
kokosmelk (light/lett)
----
ris
Steik kjøttet i varm olje
Tilsett de oppskjærte grønnsakene og la det surre med noen minutter. Grønnsakene kan gjerne være litt harde/sprø når retten er ferdig
Tilsett så mais...
...og så en boks kokosmelk.
Bland kokosmelka inn i retten og kok opp.
La alt bli gjennomvarmt
Server med kokt ris.
Lettvint og godt - med ny, spennende smak :-)
God helg!
Nam :)
SvarSlett:-) Verdt å prøve!
Slett