fredag 21. mars 2014

Svinekjøtt med smak av kokos

Risen er kokt! Kjøttet og grønnsakene er stekt! Bare bernaisesausen gjenstår å lage... 
MEN: i kjølekskapet er det bare surmelk!!! Og jeg orker ikke å dra på butikken igjen! 
Hva gjør jeg da? 
Jo, da lager jeg en ny rett :-)

Her var det ikke så mye å lage bernaisesaus av....
For et par uker siden fant vi ut at vi skulle bruke opp en pakke flatbiff av svin som vi hadde liggende i fryseren. Jeg tenkte som så at en enkel wok med ris og bernaise passet godt på en fredagskveld. Problemet var altså bare det at da jeg hadde hatt pulveret fra sausposen i kjelen, fant jeg ut at vi ikke hadde melk. Jeg tilsatte derfor bare en boks kokosmelk - og vips hadde jeg en ny saus (og en ny rett)

Du trenger: 
kjøtt, f. eks. flatbiff av svin
rødløk
gulrot
sukkererter
kinakål (bare det hvite)
hermetisk mais
olje til steiking
salt/pepper
----
kokosmelk (light/lett)
----
ris

Steik kjøttet i varm olje
Tilsett de oppskjærte grønnsakene og la det surre med noen minutter. Grønnsakene kan gjerne være litt harde/sprø når retten er ferdig
Tilsett så mais...
...og så en boks kokosmelk. 
Bland kokosmelka inn i retten og kok opp.
La alt bli gjennomvarmt
Server med kokt ris. 

Lettvint og godt - med ny, spennende smak :-)

God helg!


2 kommentarer:

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com