mandag 26. oktober 2015

Lettvint kyllinggryte/kyllingsuppe på en-to-tre

I dag får du oppskrift på en lettvint kyllinggryte (eller kyllingsuppe). Jeg fikk servert noe lignende hos noen venner for noe uker sider, og fant ut at det var både lettvint og godt...
Vi brukte denne som gryte, tilsatte litt jevning, men den kan også brukes som suppe.


I og med at jeg ikke helt visste hvor mye jeg trengte, er det bilde av to pk fløte på bildet, men jeg brukte imidlertid bare den ene, og kunne egentlig hatt enda mindre. Prøv deg fram - og bruk den fløten/melka du tåler. Vil du lage gryte som er glutenfri, bruker du glutefritt mel, f. eks. Semper fin mix - eller maizena. 

Lettvint kyllingsuppe/kyllinggryte (ca. 8 porsjoner)
2 ss olje
1 bunt vårløk
ca. 1,5 kg kyllingfilet 
(vi brukte en pose "First Price")
8 gulrøtter
1 l vann
salt/pepper
2-3 dl fløte/matfløte/melk el.l. 
(NB! ikke to pk som på bildet)
ev. kyllingfond/buljong
-----
Jevning til gryte: 2,5 dl vann + 1 dl mel

* Varm olje
* Fres vårløken litt
* Ha i vann og kok opp
* Tilsett kyllingfilet som er skåret i litt store biter
* Kok opp og ta bort skummet som blir 
* Ha i gulrot
* Kok til grønnsaker og kjøtt er kokt/mørt

* Tilsett fløte el.l. (smak til/prøv deg fram med mengden)
* Smak til med salt/pepper og ev. fond/buljong hvis det trengs

Server kyllinggryta med f. eks. nykokte poteter 

Lettvint kyllingmiddag på en-to-tre

Ha en god dag!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com