mandag 30. januar 2012

"Potetform"

På lørdag var vi på besøk hos datter, svigersønn og barnebarn i Stathelle. Til middag lagde vi "Potetform", to utgaver: med- og "uten alt".


I den "vanlige" utgaven  var det mye fløte og ost, så den passet ikke helt for meg som tåler lite fløte - og selvsagt ikke for Simon, som er allergisk mot det meste.

Rebekka, datteren vår, hadde fått tips om denne retten fra en leser på sin blogg - og du finner oppskriften på bloggen hennes: 

Som sagt, måtte vi ha en utgave "uten alt" - og her er den: minus gluten, soya, melk (om en ikke har på ost): 

 
Potetform "uten alt" (2-3 porsjoner)

8-10 små poteter (eller ønsket mengde)
150-200 gram smårettskinke (Gilde)
(vær obs på boksene med bogskinke/picnikskinke, noen inneholder gluten-/soyaprotein)
ca 1/2 boks mais (eller så mye en liker...)

Kok saus av 2 poser Toro krydderbernaise. Bytt ut melk med vann (litt mindre mengde enn det står) og bruk Soft Spesial (litt mindre mengde også her). Hell sausen over.

Steikes ved 200 grader i ca. 1 time. Hvis en tåler det, kan en ha på ost på de siste 15-20 minuttene. I originaloppskriften er det brukt både baconost og fløte, så det er jo mulighet for å mikse og trikse litt her...

Server med kokte grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com