Karbonader (ca. 10 stk)
750 g karbonadedeig/kjøttdeig
1 ss salt
1/2 ts pepper
2 ss potetmel
2 dl vann
Rør karbonadedeig/kjøttdeig med salt
og pepper (kjøkkenmaskin kan brukes). Ha i potetmel og spe med vann. Stek gjerne en prøvekarbonade for å se om du ønsker mer krydder (er kanskje litt lite krydder, men smak til...).
Jeg former ”boller” med ei skje i hånden og klapper dem flate på panna, men du kan også klappe dem flate på ei skjærefjøl (ev. bruke en kniv her). Dypp
gjerne skjeen i vann eller olje mellom hver gang.
Steik karbonadene noen minutter på hver side i olje eller margarin som tåles. Hvis karbonadene ikke skal brukes med det samme: avkjøl raskt!
I dag brukte jeg en blanding av kjøttdeig (500 g) og karbonadedeig (250 g). Det er mer fett i kjøttdeigen, så de vil krympe noen mer enn om det bare er karbonadedeig i dem.
Jeg lagde dobbelt opp i dag (fikk 20 stk), slik at jeg har noe i fryseren.
Når en først er i gang og skal steike, er det greit å lage litt mer enn en trenger til dagens middag. Det blir ganske masse fettsprut, og med gasskomfyr og stålplate bak syns jeg det er enda mer jobb å vaske etterpå. MEN når karbonadene er stekt, ovnen og gulvet vasket, det lukter ajax og kongerøkelse og lørdagsfreden senker seg, da er livet egentlig ganske bra...
Til middagen i morgen får sønnen vår en hjemmelagd eple- og løksaus, men jeg tåler litt mer enn han, så det ble "vanlig" bernaisesaus på meg i dag.
Tilbehøret ellers ble fullkornsris, en deilig salat med diverse salatblad, tomat, agurk, gulrot, mais og ananas - og så noen tortillachips.
God helg fortsatt!
Denne retten er lagd/kan lages uten: gluten/melk/soya/egg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com