torsdag 19. januar 2012

God (og sunn) dessert :-)

For dem som liker og tåler frukt, er fruktsalat en veldig god dessert. Ja, en trenger faktisk ikke bare kalle det dessert, for en kan jo spise det ellers også, f. eks. bytte ut eple, appelsin eller annen frukt en spiser til lunch - eller ta det til kaffen etter endt arbeidsdag (klokka ti på kvelden...)

Her er egentlig prinsippet "Man tager hva man haver". Jeg bruker hermetisk ananas (i egen juice) som basis, og så tilsetter jeg det jeg har av frukt. I dag besto vår fruktsalat av hermetisk ananas og fersken, røde epler m skall (gir fin farge), pære uten skall (skallet er ofte litt seigt), kiwi og grønne og røde druer. Vil en ha den ekstra god, kan en jo tilsette f. eks. rosiner, nøtter og sjokolade om en tåler det. Her er det vel egentlig bare fantasien som setter grenser.

Jeg lager ofte en stor porsjon og har den stående i kjøleskapet noen dager, Jeg tilsetter ikke banan i blandingen, da den lett blir misfarget, men jeg tar det heller rett i skålen hvis jeg ønsker. Det samme gjør jeg med sjokolade (da er den kanskje ikke så sunn lengre...)

Om en tåler melkeprodukter, smaker det nyyyyyydelig med vaniljeyoghurt/vaniljekesam og litt vaniljesaus på (nam, nam). Is og pisket krem er også et alternativ. For dem som ikke tåler melk, kan jeg anbefale erlet-is (eller ris/soya-is), pisket erlet (husk litt salt) eller annen fløteerstatning som tåles - eller rett og slett koke vaniljekrem/vaniljesaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com