lørdag 14. januar 2012

Deilig middag: ”Sprøstekt kylling”


Etter å ha fått inspirasjon fra vår datter Rebekkas blogg, har vi lagd ”sprøstekt kylling” mange ganger (http://www.frumaela.com/2011/01/sprstekt-kylling-oppskrift_04.html). Som regel har det gått greit for allergikeren vår å spise litt ost, men i jula ble vi usikker på om han egentlig begynte å reagere på det også (de fleste melkeallergikerne tåler litt gulost). Jeg har derfor lagd en ny vri på denne retten, byttet ut osten med frossen potetstappe fra Nora slik at den kunne være trygg for han også. Jeg vet at noen bruker potetmospulver som gratinering, men det er så mange ”rare” ingredienser i posene, ingredienser jeg ikke har kontroll på, derfor velger jeg denne frosne utgaven. Tålen man ost, er det bare å bruke det istedet for potetmos. 

I dag brukte vi to kylllingfileter (First Price), og da ble det litt til overs.

2 kyllingfileter
30-40 g potetchips med salt (Kims)
30-40 g frossen potetstappe (Nora)
1 ts paprika
1/2 ts tandori kyllingkrydder - eller annen krydder som tåles
litt olje
---
225oc i ca. 30 min.Del kyllingfiletene på langs hvis de er tykke (filetene fra First Price er ofte store/tykke). Legg dem i en ildfast form (bakepapir eller smurt). Knus potetchipsen i en pose (jeg bruker bare hendene når det er så lite), bland i den frosne potetstappa og krydder/paprika og ha det over kyllingen. Steik ved 225oc i ca. 30 min, avhengig av tykkelsen på filetene.

I dag var det fullkornsris, salat og krydderbernaise (Toro) som var tilbehøret. Toros krydderbernaise er uten melk, mel og soya og den ble lagd med 1,5 dl vann og ca. 1 dl erlet.DEILIG!!!!!!

God helg :-)

4 kommentarer:

 1. Camilla Skiaker Mælen15. januar 2012 kl. 17:53

  Dette så godt ut! Fin og fargerik blogg, Tove!

  Klem/Camilla

  SvarSlett
 2. ...at det ser godt ut? Javisst er det godt, både med og "uten alt" :-) 
  Takk for tilbakemelding! Vi bloggere får holde sammen...

  SvarSlett
 3. Hei Tove! Jeg er begeistert av din blogg ;-) Prøvte allerede dette middag men jeg hadde torsk istedenfor kylling....det kan jeg anbefale ;-) tusen takk for fine inspiration. Liker også bildene hvordan det se ut når det er ferdig ;-) Klem fra Akkerhaugen!

  SvarSlett
 4. Så bra at du liker bloggen, Martina, og at du prøver ut oppskriftene. 

  Det høres veldig godt ut med torsk, så det tror jeg at jeg må prøve en av de nærmeste dagene :-)

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com