Etter å ha fått inspirasjon fra vår datter Rebekkas blogg,
har vi lagd ”sprøstekt kylling” mange ganger (http://www.frumaela.com/2011/01/sprstekt-kylling-oppskrift_04.html).
Som regel har det gått greit for allergikeren vår å spise litt ost, men i jula
ble vi usikker på om han egentlig begynte å reagere på det også (de fleste
melkeallergikerne tåler litt gulost). Jeg har derfor lagd en ny vri på denne
retten, byttet ut osten med frossen potetstappe fra Nora slik at den kunne være trygg for han også. Jeg vet at noen bruker
potetmospulver som gratinering, men det er så mange ”rare” ingredienser i
posene, ingredienser jeg ikke har kontroll på, derfor velger jeg denne frosne
utgaven. Tålen man ost, er det bare å bruke det istedet for potetmos.
2 kyllingfileter
30-40 g potetchips med salt (Kims)
30-40 g frossen potetstappe (Nora)
1 ts paprika
1/2 ts tandori kyllingkrydder - eller annen krydder som
tåles
litt olje
---
225oc i ca. 30 min.
Del kyllingfiletene på langs hvis de er tykke (filetene
fra First Price er ofte store/tykke). Legg dem i en ildfast form (bakepapir
eller smurt). Knus potetchipsen i en pose (jeg bruker bare hendene når det er
så lite), bland i den frosne potetstappa og krydder/paprika og ha det over
kyllingen. Steik ved 225oc i ca. 30 min, avhengig av tykkelsen på
filetene.
I dag var det fullkornsris, salat og krydderbernaise (Toro)
som var tilbehøret. Toros krydderbernaise er uten melk, mel og soya og den ble
lagd med 1,5 dl vann og ca. 1 dl erlet.
DEILIG!!!!!!
God helg :-)
God helg :-)
Dette så godt ut! Fin og fargerik blogg, Tove!
SvarSlettKlem/Camilla
...at det ser godt ut? Javisst er det godt, både med og "uten alt" :-)
SvarSlettTakk for tilbakemelding! Vi bloggere får holde sammen...
Hei Tove! Jeg er begeistert av din blogg ;-) Prøvte allerede dette middag men jeg hadde torsk istedenfor kylling....det kan jeg anbefale ;-) tusen takk for fine inspiration. Liker også bildene hvordan det se ut når det er ferdig ;-) Klem fra Akkerhaugen!
SvarSlettSå bra at du liker bloggen, Martina, og at du prøver ut oppskriftene.
SvarSlettDet høres veldig godt ut med torsk, så det tror jeg at jeg må prøve en av de nærmeste dagene :-)