mandag 9. januar 2012

Krumkaker (Flatkaker)

(Gluten, melke og soyafri - 60-70 stykker)

INGREDIENSER
4 egg
250 g sukker
250 g potetmel
250 g semper finmix
250 g smeltet soft spesial
2 (2,5) dl vann

FREMGANGSMÅTE Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt melet og ha det i vekselvis med vann og smeltet smør. Hvis røren blir for tykk, ha i mer vann.

Varm jernet og ha 1 ss røre i. Press litt sammen. Rull sammen platen over en ”krumkakerull” - eller del platen i to. Avkjøl på rist.

Det går også an å legge platen i en skål/kopp. Da får du en fin ”skål” som du kan fylle med f. eks. multekrem, is el. l.

 HVIS IKKE lager man "flatkaker", dvs. bare skjære dem i to mens de fortsatt er myke. Disse er en favoritt hos oss, og vi lager mest denne typen (lettere å spise).

Krumkaker er svært gode glutenfrie, da de blir ekstra sprø og gode av glutenfritt mel.(Dette innlegget ble opprinnelig skrevet på vår datters blogg i desember 2010: http://www.frumaela.com/search/label/Matallergi)

6 kommentarer:

 1. Hei...supert at du begynner å blogge om dette. Er mange som leter etter gode oppskrifter i hverdagen. Har prøvd denne oppskriften, men følte den ble så rar..fikk ikke til å steke med den heller, alle kakene hengte seg opp i hjernet eller ble hullete..noen tips om hva jeg kan ha gjort galt?

  SvarSlett
 2. Kan disse lages uten egg? Har en søster med de samme allergiene, men hun tåler ikke egg heller.

  SvarSlett
 3. Hei. 

  Det er ikke godt å si hva som har skjedd :-( 

  Denne oppskriften (både "med - og uten alt" har alltid blitt gode her. Nå til jul lagde jeg to porsjoner på rappen (glemte jo at jeg skulle lage noen krumme....). Den siste jeg lagde da, ble litt "hullete" i starten, men ble bedre etter hvert, så kanskje røren hadde stått for kort tid? Hvis du skal prøve igjen, så la røren stå litt 15-20 min) og smør ev. jernet på de første som du steiker. Kanskje det kan hjelpe. Det forrige krumkakejernet vi hadde, reagerte litt forskjellig på ulike oppskrifter, blant annet så ble de ikke stekt i midten når jeg brukte én spesiell oppskrift, så derfor gikk jeg tilbake til denne oppskriften. Vi har også arvet et nytt jern fra min mor som ikke hun var fornøyd med - og vi hadde samme erfaring, så det bare står nede i kjelleren - og ble bare prøvd den ene gangen. 

  Lykke til.

  SvarSlett
 4. Hm.... Det har jeg aldri prøvd, men det hadde jo vært spennende å sjekke hvordan det gikk. Kan vel hende at en må ha noe egg-erstatning. Vet noen bruker noe "linfrø-greier" i stedet for egg, men har ikke helt oversikt over det nå. 

  Hvis jeg prøver å lage uten egg, skal jeg skrive en kommentar om det :-)

  SvarSlett
 5. Hm.... Det har jeg aldri prøvd, men det hadde jo vært spennende å sjekke hvordan det gikk. Kan vel hende at en må ha noe egg-erstatning. Vet noen bruker noe "linfrø-greier" i stedet for egg, men har ikke helt oversikt over det nå. 

  Hvis jeg prøver å lage uten egg, skal jeg skrive en kommentar om det :-)

  SvarSlett
 6. Da er de testet uten egg: http://www.utenalt.com/2012/03/krumkaker.html

  SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com