INGREDIENSER:
4 dl vann
5 ss olivenolje
1 pk gjær
½ ts salt
1 pk semper fin mix
1 ts bakepulver
1 - 2 ts fingersalt
krydder etter smak og behag: timian, rosmarin, basilikum...
Løs opp gjæren og rør alt sammen. Deigen skal være klissete. Hell i liten langpanne (ca. 25x35 cm). Ha gjerne bakepapir i bunnen (jeg har alltid litt olje først, slik at papiret ligger i ro...). Ha på olivenolje og stikk med fingrene i deigen. Strø over grovt salt/fingersalt og krydder . Heves i 20-30 min og steikes i ca 20 min v/ 225c
”Pølsebrød”: ha over egg/rismelk og strø med sesamfrø. Deles i 8 ”pølsebrød”
”Rundstykker”: bytt uten noe av melet med grovt mel. Deles i ruter når brødet er ferdig stekt.
”Pølsebrød”: ha over egg/rismelk og strø med sesamfrø. Deles i 8 ”pølsebrød”
”Rundstykker”: bytt uten noe av melet med grovt mel. Deles i ruter når brødet er ferdig stekt.
(Dette innlegget ble opprinnelig skrevet på vår datters blogg, oktober 2010: http://www.frumaela.com/search/label/Matallergi)
Hei!
SvarSlettTusen takk for en flott blogg du har. Jeg er 35 år og fikk påvist cøliaki for 4 år siden. Litt motløst ettersom jeg vet hvor godt alt det "vanlige" smaker. Her er det mye "mat-nyttig" informasjon, og ikke minst inspirasjon!!
Trine
Sønnen vår var 17 da han fikk diagnosen, og har levd på diett i snart 4 år, så han vet også hvordan ting smakte før. Men han er heldigvis positiv innstilt og gleder seg over det han kan spise. Heldigvis finnes det flere og flere produkter i salg - og så er det en fin måte å utvikle kreativiteten på...
SvarSlettNår det gjelder foccacia, hadde vi det til suppa her om kvelden - og vi fire som ikke er allergisk, storkoste oss med glutenfritt foccaciabrød :-)
Håper fortsatt du vil finne noe nyttig. Litt stillere på bloggfronten nå på sommeren, men, men.