5 dl risdrikk/rismelk
1 dl olje/smeltet smør
1 ts salt
ca 1 dl solsikkekjerner
ca 1 dl fibrex (kan sløyfes, er litt ekstra fiber)
2 toppa ss bakepulver
ca 700 g semper finmix
Rør lett sammen i en bolle |
Bland det tørre og ha i olje og risdrikk. Rør deigen sammen og ha den på benken. Del den i fem og form boller (tips: bruk engangshansker). Legg bollene over på steikebrett kledd med bakepapir, klapp bollene flate og skjær dem i fire.
Lag fem boller som klappes flate og deles i fire |
Steikes på ca 225 grader i 15-20 min. Avkjøl på rist og brekk hver bolle der de er skåret.
Nam, nam. Dette smakte deilig på en søndagskveld :-) |
Hvis
du ikke har plass for fem på brettet, lager du litt mindre deig: 4 dl
risdrikk, litt mindre bakepulver og ca 1 pk semper. Her er det vel
egentlig bare å slumpe...
Ha ei god uke :-)
Dette såg godt ut! ;-) Camilla.
SvarSlettDet smakte godt - og gjesten vår måtte spise glutenfritt i kveld :-)
SvarSlettDa har jeg prøvd sconesene, men vi syns de smakte litt mye hevemiddel. Bortsett fra det veldig gode :-) Skal det virkelig være 2 toppa ss bakepulver?
SvarSlettCathrine
Hei Cathrine.
SlettJeg husker ikke hvilken oppskrift jeg har tatt utgangspunkt i, men antagelig er det blanding av flere, men jeg ser i Cappelens kokebok som jeg hadde på vgs at det står 1 ss på den oppskrifta som er der. I den oppskrifta er det 1/2 kg mel og 4 dl væske, så du kan sikkert ta litt mindre enn 2 ss bakepulver.
Jeg har noen ganger lagd med en del grovt mel, men finner alltid ut at de fine er best, enten de er med- eller uten alt.