søndag 15. januar 2012

Lettvinte scones5 dl risdrikk/rismelk
1 dl olje/smeltet smør
1 ts salt
ca 1 dl solsikkekjerner
ca 1 dl fibrex (kan sløyfes, er litt ekstra fiber)
2 toppa ss bakepulver
ca 700 g semper finmix
Rør lett sammen i en bolle

Bland det tørre og ha i olje og risdrikk. Rør deigen sammen og ha den på benken. Del den i fem og form boller (tips: bruk engangshansker). Legg bollene over på steikebrett kledd med bakepapir, klapp bollene flate og skjær dem i fire.
Lag fem boller som klappes flate og deles i fire
Steikes på ca 225 grader i 15-20 min. Avkjøl på rist og brekk hver bolle der de er skåret.
Nam, nam. Dette smakte deilig på en søndagskveld :-)
 Hvis du ikke har plass for fem på brettet, lager du litt mindre deig: 4 dl risdrikk, litt mindre bakepulver og ca 1 pk semper. Her er det vel egentlig bare å slumpe...

Ha ei god uke :-)


4 kommentarer:

 1. Camilla Skiaker Mælen15. januar 2012 kl. 22:57

  Dette såg godt ut! ;-) Camilla.

  SvarSlett
 2. Det smakte godt - og gjesten vår måtte spise glutenfritt i kveld :-)

  SvarSlett
 3. Da har jeg prøvd sconesene, men vi syns de smakte litt mye hevemiddel. Bortsett fra det veldig gode :-) Skal det virkelig være 2 toppa ss bakepulver?
  Cathrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Cathrine.

   Jeg husker ikke hvilken oppskrift jeg har tatt utgangspunkt i, men antagelig er det blanding av flere, men jeg ser i Cappelens kokebok som jeg hadde på vgs at det står 1 ss på den oppskrifta som er der. I den oppskrifta er det 1/2 kg mel og 4 dl væske, så du kan sikkert ta litt mindre enn 2 ss bakepulver.

   Jeg har noen ganger lagd med en del grovt mel, men finner alltid ut at de fine er best, enten de er med- eller uten alt.

   Slett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com