onsdag 1. februar 2012

Kjøttpudding

Kjøttpudding er god og enkel middag, både til hverdag og helg, og veldig greit om en ikke ønsker huset fullt av steike-os og fettsprut fra steikepanna - som det ofte blir av "kjøttdeigmat".

Du kan gjerne lage en stor porsjon og sette i fryseren. Da er det enda mer lettvint senere. Engangsformer i aluminium er fine å bruke (Europrs/Nille), ellers fungerer det helt greit med vanlige ildfaste former. Det kan være greit å ta den opp fra fryseren dagen før, da trenger den mindre steiketid. Husk da å la den stå kaldt (kjøleskapet)


KJØTTPUDDING (ca. 4 porsjoner)
750 g kjøttdeig
1 ss salt
1 ss (okse)fond eller buljong som tåles
1/2 ts pepper
2 egg (kan sløyfes)
3 toppa ss potetmel
ca 3 dl vann
Rør sammen kjøttdeig, salt, pepper og fond/buljong i noen minutter. Tilsett egg (om det tåles) og rør sammen, ha så i potetmel og spe med vann.

Ha over i ei smurt form og steik v/200 grader i 50-60 min. Skjær midt i puddingen for å se om den er gjennomstekt (kan variere fra ovn til ovn hvor lenge den må stå).

Klar til steiking

 Ferdig stekt - og server :-)   
Om du ønsker variasjon, kan du tilsette f. eks. grønnsaker, stekt baconbiter eller ostebiter (om det tåles). Det er også godt å ha ost på toppen :-)


                                                                             

2 kommentarer:

  1. Laget denne i dag og den var kjempe god:)

    SvarSlett
  2. Så bra, Janne. Håper du vil finne mer som smaker godt :-)

    SvarSlett

Har du spørsmål, tilbakemelding, tips - eller annet å komme med så legg gjerne igjen en kommentar! Du kan og sende meg en e-post tovejohansen62@gmail.com